AK Parti Afşin Gençlik Kolları Başkanlığı’nca hazırlanan “1. Gençlik Kolları Buluşması” Afşin’de yapıldı.
Afşin Belediye Düğün Salonunda düzenlenen programa Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak, Kahramanmaraş merkez ve tüm gençlik kolları başkanı ile üyeleri katıldı.
-“Türkiye’de başörtüsü sorunu yok”
1. Gençlik Kolları Buluşması’nda konuşma yapan Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve AP Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Türkiye’de başörtü sorununun olmadığını, aslında başörtüsü takıntısı olanların sorununun olduğunu söyledi.
 Pakdil, “Biz bu davada çok büyük mücadeleler verdik ve çok şükür neticeye varıldı. Bu mücadele sırasında hiç kimse kaba kuvvete ve başka şeylere başvurmadı. Hakkımız çiğnendi ve mahkûmiyetler yaşandı başta Sayın başbakanımız olmak üzere ama herkes sessiz bir şekilde hukuk mücadelesi içerisinde kalarak mücadelemizi sürdürdük. Eğer hukuk içerisinde kalarak mücadelemizi sürdürürsek mutlaka zafere ereceğiz. Bundan en ufak bir şüpheniz kesinlikle olmasın. Bu ülkede vesayet sistemi kalktı. Yıllarca bu ülkede başörtüsünü sorun ettiler. Aslında ülkemizde başörtüsü sonu yoktu, başörtüsü takıntısı olanların sorunu vardı. Belirli mevki ve makamlarda bulunup başörtüsü takıntısı olanlar bu sorunu çıkartılar. Şuanda da aynı şey var ama aslında bir sorun falan yok ortada. Herkes hakkı ve hukuku teslim ediyor, başörtülülerin bu ülkenin kalkınmasına ne engeli var nede bir sorun oluşturuyor. Ama birileri bunu takıntı haline getirdiği için bunu sorun olarak göstermekteler. Çok şükür bu sorunu bizlere çözmek nasip oldu. Bahsettiğim takıntılı insanlar ülkeyi kalkındırmak için okuma yazma kursları tertip ediyorlardı bir taraftan da okumak için her türlü hakkı olan başörtülü insanlara siz okuyamazsınız diyorlardı. Okula girişlerini engelliyorlardı okuma haklarına mani olmaktaydı o takıntılı insanlar. Ama bunların hepsi geçmişte kaldı. Sorunların hepsi tek tek aşıldı. Ülkemizdeki bütün fertlerin ülkenin kalkınmasında emekleri var gayretleri var.” şeklinde konuştu.
“Bu ülkenin geleceğini belirleyen siz ve sizlerin çocukları olacak”
Türkiye’nin son 10 yılda geldiği noktayı kimsenin hayal bile edemediğine vurguda bulunan Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, “Aslında hepimiz bulunduğumuz ortamın tarihini gerçek vasfıyla öğrensek birçok meselenin temeli hallolur diye düşünüyorum. Hepimizin bildiği bir şey var ki, Kehf Suresi anlatılan ve Cenab-ı Allah’ın lütfuyla 300 küsür sene bir mağarada istirahatte bulunan o inanmış yiğitler aradan on bin yıl geçse de kıyamete kadar Allah onları ölümsüzleştirmiştir. Onları bu hale getiren şey neydi? Zalimlere karşı inanmış o gençlerin duruşuydu. Aslında tek bir örnekle 30 sene geriye gittiğimiz zaman 80li yıllarda ülkemizin son on yılda geldiği noktayı kimse hayal edemezdi. Ama bunu Türkiye’de AK Parti gerçekleştirdi. Şuanda ülkemizi idare edenler, Sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, birçok bakanımız ve milletvekillerimiz olmak üzere geçmişte ekilen bir takım tohumların, ortaya çıkartmış olduğu gençlerin meyvesidir. Çünkü ne kadar ekerseniz o kadar biçersiniz. Eğer bir gençlik olacaksa ve bu gençli bizim geleceğimiz olacaksa muhakkak gençlerimizin üzerinde hem bizim hem de düşünce insanlarının iç olgunluğunu oluşturmak gerekiyor. Okuyan, düşünen ve Sayın Başbakanımızın 20171’lerden bahsettiği gençlik sizin çocuklarınızdan oluşacak. Bu ülkenin geleceğini belirleyecek olan sizler ve sizlerin çocukları olacak. “ dedi.
Türkiye’de değişimin öncüsünün AK Parti olduğun işaret eden AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, “Sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşamaktayız, sizler partimizin geleceğisiniz. Bu parti kurulduğu günden buyana gerçekten ülkemizde tarihi hizmetler gerçekleştirmiş ve Türkiye’de değişimin öncüsü olan bir parti olmuştur. Bunu AK Parti Teşkilatı olarak hep beraber başardık. Bugün Türkiye’nin geldiği noktayı hepimiz biliyoruz, belki burada genç arkadaşlarımız o zamanları hatırlayamaz yaşlarından dolayı ama şimdi geldiğimiz nokta ülkemiz açısından çok sevindirici. Ak Partinin bu vizyonuna gönlünü koymuş genç arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.
Türkiye geçmişte vesayetin altında inim inim inlemekteydi, Türkiye’de insanların temel hak ve özgürlüklerinde kısıtlamalara gidilmişti, geçmişte enerjisini kendi kendiyle boğuşarak harcayan bir Türkiye vardı ama çok şükür AK Parti sayesinde bunların hepsinden kurtuldu. Şimdi Türkiye geleceğe yatırım yapmakta ve adımlarını ona göre atmakta. “ şeklinde konuştu.
Gençlere daha güzel bir dünya bırakmak için çalıştıklarını kaydeden Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, “Bir millet gençliğiyle var olur, bizlerin görevi Türk gençlerine güzel bir gelecek hazırlamak. Bugün bulunduğumuz yerlerde sizler için varız. Sizlere sağlıklı, güzel bir ülke bırakabilmek için çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz.” dedi .
 
AK Parti Afşin Gençlik Kolları Başkanı Merdan İlhan ise şunları kaydetti:
“Türkiye genelinde ilk defa organize ettiğimiz 1.gençlik buluşmasına ev sahipliği yapmak ve bütün ilçe gençlik kolları teşkilatımızla birlikte değerli büyüklerimizi misafir etmek Ak Parti Afşin Gençlik Kolları Başkanı olarak ben ve Teşkilatım adına büyük bir onurdur.
Büyük ustamızın yani başbakanımızın arkasında Kahramanmaraş genelinde kenetlenmiş bir gençlik teşkilatının ve kenetlenmiş bir gençlik olduğunu göstermemiz bizim için ayrı bir heyecan kaynağıdır. Yerel seçimler öncesinde 1. sini düzenlemiş olduğumuz bu gençlik istişare günümüzün Kahramanmaraş’ımız, Afşin’imiz ve bütün ilçelerimiz için hayırlı olmasını diliyorum Allah şimdiden hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Katılımlarından dolayı Kahramanmaraş il gençlik teşkilatımıza ilçe gençlik kolları teşkilatlarımıza ve değerli büyüklerimize teşekkür ediyorum.”
 
Editör: Haber Merkezi