AK Parti Afşin İlçe Başkanlığı için temayül yoklaması yapıldı.

AK Parti Afşin İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık'ın istifa etmesi nedeniyle AK Parti Afşin İlçe Başkanlığı için parti binasında AK Parti Kahramanmaraş İl Koordinatörü ve AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen başkanlığında temayül yoklaması yapıldı.

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, il başkan yardımcıları ve Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ve AK Parti İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden Avukat Şeref Kırbıyık'ın katıldığı temayül yoklamasında AK Parti Kahramanmaraş İl Koordinatörü AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, kısa bir konuşma yaptı.

Ülkemiz kritik bir dönemden geçtiğini ifade eden "AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen,"Meclis'te, anayasa değişikliği teklifinin görüşmeleri devam ediyor ve 60 gün gibi kısa bir süre içerisinde referanduma gideceğiz. O yüzden dinamik, heyecanlı ve  bu işi layıkıyla yapabilecek bir yönetim belirlememiz gerekiyor." dedi.

Temayül yoklamasına katılan ve oy kullanacak, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri ile mahalle temsilcilerine hissi davranmaması tavsiyesinde bulunan Milletvekili Bilen, " Kendinize veya birilerine yakın bir adayı belirlemenizi ve yazmanızı istemiyoruz. Hakikaten bu işi yapabilecek dirayette, samimiyette, birikimde, tecrübede ve donanımda olan bir arkadaşımızı yazarsanız hem davaya hizmet etmiş olursunuz hem de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım'a yol arkadaşı olacak kişiyle buluşturmuş olursunuz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi kimsenin adamı olmayın, davanın adamı olun." açıklamasında bulundu.

İki buçuk yıl gururla ve severek yaptığı AK Parti Afşin İlçe Başkanlığından, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı ve Genel Merkezin onayını alarak ayrılma kararı aldığını belirten Şeref Kırbıyık, " Görev sürecimiz boyunca Partimizin her kademesinde birlik ve beraberliği sağlamaya çalıştık. Muhtarlarımızla dostluk ilişkisi kurup 66 mahalle muhtarımızla mesai kavramı gözetmeden ortak istişare ve birlikte çalışmaya gayret ettik.  Sivil toplum örgütleri, dernekler, kanaat önderleri, Sendikalar, dini vakıf ve gruplarla her zaman irtibat halinde olmaya gayret ettik.
İlçemizdeki diğer siyasi partilerle aramızda her zaman olumlu zemin oluşturmaya ve ortak paydalarda birlikte hareket etmeye çalıştık. Başta yönetim kurulumuz olmak üzere astlık üstlük ilişkisi aramızda olmadan kardeşlik ve yol arkadaşlığı temelinde hepsini birer can dostu olarak gördüm.Güzel işlere birlikte imza attık ömür boyu sürecek dostluk ve kardeşlik ilişkisi kurduk.
Kadın kollarımız ile tam anlamı ile birlik ve beraberliği sağladık ve 3 yılda onların fedakarca emeği ve çalışmasına şahit oldum. Gençlik kollarımız,  Afşin Ak gençlik ÜNİAK Afşin ve Akliselim Afşin teşkilatları fazlasıyla bizlere emek verdi yeri geldi onlara abi yeri geldi dost yeri geldi can dostu olmaya çalıştım.Allah onlardan da razı olsun.



Ülkemize kastetmiş başta bölücü terör örgütü PKK-PYD, DEAŞ, hain ve kahpe FETÖ ve diğer terör örgütleri ülkemizi ve milletimizi bölemeyecek. Başaramayacaksınız.Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında yer almaya onun davasını dava edinmeye yolunu yol edinmeye devam edeceğiz.Sevdamızı yani AK Parti'mizi savunmaya anlatmaya devam edeceğiz.Bundan sonraki oluşacak ilçe teşkilatımızın ve ilçe başkanımızın emrinde olacağız.Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşehrilerimden kırdığım üzdüğüm varsa tekrar özür dilerim.Herkesten haklarını helal etmelerini isterim." açıklamasında bulundu.

Konuşmanın ardından temayül yoklamasına geçildi ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri ile mahalle temsilcileri, yeni ilçe başkanı için sandık başına gidip, oy kullandı.

Temayül yoklamasında ön plana çıkan isimlerin, genel merkez tarafından Ankara'ya davet edileceğini ve ardından yeni ilçe başkanının belirleneceğini ifade edildi.

Editör: Haber Merkezi