AK Parti Afşin Seçim bürosu düzenlenen törenle açıldı.

 

Açılış töreni için Afşin’e gelen Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Metin Doğan, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Erkoç yüzlerce araçla Erçene Yol kavşağında karşılanarak Afşin Atatürk Caddesi üzerinde bulunan seçim bürosunun yanın gelindi.

İlk konuşmayı yapan AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak, AK parti İktidarı döneminde Afşin’e yapılan yatırımları anlattı.

Daha sonra konuşmaya yapan Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, 2009 yılında vermiş olduğu sözleri yerine getire bilmek için geçe gündüz demeden çalıştıklarını kaydetti. Aydoğan, “ 2009 yılında partimiz beni aday gösterdi ve sizlerin de destekleriyle, şeref duyduğum belediye başkanlığını bana emanet ettiniz. Bu tarihi şehir bugüne kadar tam olarak kendini anlatamamış ve hak ettiği hizmetleri tam olarak alabilmiş değildi. Ta ki AK Parti iktidarı bu ülkenin başına gelene kadar. Sizlere 2009 yılında vermiş olduğumuz sözleri yerine getirebilmek için bütün ekibimle gece gündüz çalıştık. Ben sizlere ve şehrimize neyi yapabileceksem onun sözünü verdim.”dedi.


-“Eshab-ı Kehf’i dünyaya tanıtmak için çalıştık”

Eshab-ı Kehf’i dünyaya tanıtmak için çalıştıklarını işaret eden Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, “Söz verdiğimiz projeleri yerine getirebilmek için çalıştık. Belediyemizi şehrin ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için yeniden ayağa kaldırdık. Bizden önceki dönemlerde belediye personellerimiz belediyemizle mahkemelik olmuş, maaşlarını alamıyorlardı. Biz belediyeye gelir gelmez bu sorunu çözdük. Eshab-ı Kehf Külliyemizin varlığını komşu ilçelerimiz ve illerimiz bile bilmiyordu. Biz, Eshab-ı Kehf’imizi dünyaya tanıtmak için bir çaba ortaya koyduk.  Benim dönemimde yapılan hizmetlere değinmeden önce bir söz duydum ona sizlerin huzurunda cevap vermek istiyorum. Demiş ki vatandaşın biri; “çantayla geldiler, çantayla giderler”  Sizlerin huzurunda o çantanın içinde neler olduğunu söylemek istiyorum. O çantanın içinde her tarafıyla Afşin ve tarih kokuyor ve içi proje dolu. Hayata geçirmiş olduğumuz ve geçmek üzere olan, ihaleleri tamamlanan ve tamamlanmak üzere olan projelerimizin başlıklarını sizlere saymak isterim. Eshab-ı Kehf’i tanıtmak için uluslararası bir sempozyum gerçekleştirdik, Akdere içme suyu projesini hayata geçirdik, ilçemizde revizyon imar planını düzenledik, Atlas suyu, suyun gırağı projeleri hayata geçti, atık su artıma tesisi projesi Afşin’de yapılacak, 80 kilometre ilave kanalizasyon, Pınarbaşı mahallesi kentsel dönüşümü için hiçbir engel kalmadı. Pınarbaşı camii’inin karşısındaki alana Afşin’in yeni çarşısını yapılması için TOKİ ile her türlü anlaşma sağlandı, TOKİ yer teslimi için bekliyor, fidanlık arazisi Afşin Belediyesine tahsis edildi, Afşin’imizin yollarını caddelerini ve belediye meydanını Afşin’imize kazandırdık. Belediye binamız çalışanıyla ve personeliyle 85 bin nüfusa hizmet edecek hale geldi.” dedi.


“2 Fatih Kahramanmaraş’ın ve Afşin’in Çehresini Değiştirecek”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Erkoç ile Afşin Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Güven’in Afşin’in ve Kahramanamraş’ın çehresini değiştireceğini belirten AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Metin Doğan, “Sevgili Afşinliler, sizlerin huzuruna iki tane Fatih’le çıktık. AK Parti Afşin Belediye Başkan Adayımız Mehmet Fatih Güven ve AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Fatih Mehmet Erkoç. İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet’in adını taşıyan bu iki başkanımız hem Afşin’in hem de Kahramanmaraş’ın çehresini değiştirecek. Sizler dik durmaya devam ettiğiniz sürece, AK Partiyi desteklemeye devam ettiğiniz sürece başta Sayın Başbakanımız Büyük Lider Recep Tayip Erdoğan olmak üzere AK Kadrolarda dik durmaya devam edecektir. Biz AK Parti olarak milletimizin oy’unu ve iradesini namus olarak kabul ettik ve hiç kimseye o mahremimizi dokundurtmadık bundan sonrada asla dokundurtmayacağız. Büyük ve güçlü Türkiye’yi istemeyenlere şunu söylemek istiyorum; bu millet bizlerin arkasında olduğu sürece biz güçlü Türkiye olmaya devam edeceğiz, bölgesel güç olmaya devam edeceğiz ve ekonomimizdeki büyümeyi devam ettireceğiz. İnşallah sizler 30 Mart’ta sandıkları doldurup taşırdığınızda iki Fatih’le Afşin ve Kahramanmaraş’ta hizmete doyacağız. İnşallah Eshab-ı Kehf inanç turizminin merkezi haline gelecek ve Afşin yeniden, yeşil Afşin olacak.” dedi.

“-Bu manzarada gönül insanları var”

‘Bu manzarada kavga yok, bu manzarada gürültü yok, bu manzarada yakıp yıkmak yok. Bu manzarada gönül insanları var’ diyen AK Parti Afşin Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Güven, “Biliyorsunuz genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın varlığında 2002 yılında Türk milletinin büyük desteğiyle AKP iktidara geldi. AKP iktidara gelince Türkiye’nin çözülmez denilen sorunları bir bir çözülmeye başlandı. Artık ekonomi yönünden güçlü bir Türkiye var. Milli gelir 3 katına çıktı, dış politika itibarı yüksek, aktif ve lider konumuna geldik. Bunlar kısaca AKP iktidarında yapılan işler. Ve daha yapacak çok işlerimiz var. Afşin’in yiğit insanları burada gördüğüm kalabalık beni onurlandırdı ve gururlandırdı. Allah razı olsun hepinizden. Becerikli ve dürüst yönetim bizim işimiz. Artık bu işin sonuna geldik. Siz hazırsanız bende hazırım. Milli iradeye sahip çıkma davası, demokrasiye sahip çıkma davası. Aziz hemşerilerim birileri konuşacak biz hizmet yapacağız ve Afşin’i 2023’e hazırlayacağız. Ben 30 Mart yerel seçimlerini tüm halkımız için hayırlara vesile olmasını diliyor hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. İşte Türkiye’nin manzarası bu. Bu manzarada kavga yok, bu manzarada gürültü yok, bu manzarada yakıp yıkmak yok. Bu manzarada gönül insanları var. Bu manzarada, acaba bu ilçede taş üstüne taş nasıl koyarız diyenler var. İşte Afşin’in fotoğrafı bu.” diye konuştu.

 

“Türkiye’yi dev projelerle buluşturduk, Kahramanmaraş’ı da buluşturacağız”

Daha sonra konuşma yapan AK Parti Kahramanmaraş Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç,

“30 Mart yerel seçimlerine çok az bir zaman kaldı. 30 Mart hem Kahramanmaraş’ımız için hem de Türkiye’miz için önemli bir dönüm noktasıdır. Eski Türkiye’ye dönmek isteyenler var, güçlü Türkiye’yi istemeyenler var, büyük Türkiye’yi ve lider Türkiye’yi kabullenemeyenler var. Ben sizler eski Türkiye’yi hatırlatmak istiyorum. 3 Kasım’da sizler demokratik devrim yapmadan önce, Türk Baharını gerçekleştirmeden önceki Türkiye’yi anlatmak istiyorum. Bizler nasıl bir Türkiye devralmıştık,  artık kendi parası kendi ülkesinde geçmeyen bir Türkiye, kardeş kardeşe borç verirken dövizle borç vermekteydi, siz halkımızdan toplanan vergilerin %87’si faize gitmekteydi, İMF kapıları önünde dilenci haline gelen bir Türkiye vardı. Bu tablo, bu Türkiye’ye yakışıyor muydu? Bu aziz milletimize yakışıyor muydu? Hayır. Kesinlikle yakışmıyordu ve sizler üzerinize düşen görevi yaptınız ve 3 Kasım’da demokratik bir devrim meydana getirdiniz. Aziz milletimiz oylarıyla ve iradesiyle sandıkta bu ülkeyi bize emanet ettiniz. Sayın Başbakanımız Büyük Lider Recep Tayip Erdoğan’ın önderliğindeki AK Kadrolar, sizlerin vermiş olduğu vekaleti her zaman bir namus bildi ve onun gereğini de her zaman yerine getirdi. Türkiye’mizi dev projelerle buluşturduk, Kahramanmaraş’ımız dev projelerle buluşturduk. Artık yeni ve güçlü Türkiye var. Artık parası sadece Türkiye’de değil, dünyanın dört bir tarafında geçen Türkiye var.” dedi.

 

AK Parti’nin sağlık sektöründe yaptığı yatırımlara değinen Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, “Değerli arkadaşlarım Afşin’in girişinden beri büyük bir kalabalıkla bizi karşıladınız, sizlere ve tüm Afşin teşkilatına teşekkür ediyor, hepinizden Allah razı olsun diyorum ve hepiniz hoş geldiniz. Açılış sırasında değerli hocamız Kuran-ı Kerim’in 53.sure-i celile’si olan Nedim suresini okudu ve bu sureyi sanki bugün için bu toplantı için okudu ağzına sağlık. Değerli dostlar Peygamber efendimizi kendine nail edilmiş bu insanlar bu güzel Afşinliler boş konuşur mu? Bu güzel kadro boş konuşur mu. İçinizden  bir arkadaşınız benden sağlık hizmetlerinden bahsetmemi istedi. Bende bundan bahsetmek istiyorum. Sayın Başbakanımızın talimatlarıyla Sağlık Bakanlığımızın çalışmalarıyla hakikaten Kahramanmaraş’ımız bölgenin tam bir sağlık merkezi olmuştur. İki tane Hastane yükseliyor bunlardan biri Necip Fazıl Şehir hastanesi bir diğeri de Üniversite hastanesi. Sağlık hizmetlerinin böyle yükselmesinde emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Türk tarihinde i tüm projelere Fatih ismi verilmiştir bizde hep birlikte bu iki Fatih’e sahip ve destek çıkalım” dedi.


 

Miting havasında geçen açılışta, AK Partinin tek gündeminin Türkiye’yi kalkındırmak ve millete hizmet etmek olduğunu belirten TPB Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, “Şimdi herkes bir hesap yapıyor. Şunu herkesin iyi bilmesi gerekiyor, herkesin bir hesabı varsa, Allah’ın da bir hesabı vardır. Biz bu millete hizmet için yola çıktı. Önümüze konulan tüm engellere rağmen yılmadık ve hizmet etmeye devam ettik. AK Parti döneminde yolu olmayan, suyu olmayan köy kalmadı. Şimdi yeni büyükşehir belediye kanunu ile diğer hizmetler yapılacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Afşin Belediye Başkanımız şimdi mahalle haline gelen köylerimizin tüm sıkıntılarını bir bir çözeceklerdir” şeklinde konuştu.

“BİZİM SÖZÜMÜZ SENETTİR”

Diğer yapıların aksine AK Parti olarak 2002 yılından bu yana verdikleri tüm sözlerine yerine getirdiklerini ifade eden Pakdil, “Bizim sözümüz senettir.  Biz boş laf konuşmadık, konuşmayacağız da. Bu arada şunu da ifade etmek istiyorum, bu ülkede şimdiye kadar taş üstüne taş koyanlardan Allah razı olsun. Biz yapılanları inkar etmeyiz” ifadelerini kullandı. Pakdil konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Türkiye’nin önünü kesmek istiyorlar. Bunların hiçbirisine müsaade etmeyeceğiz. Siz bizleri desteklediğiniz sürece, biz bu ülkeye, bu ülkenin güzel insanlarına hizmet etmeye devam edeceğiz. Şimdi, ‘AK Parti’nin oyunu nasıl aşağıya çekeriz’ diye planlar yapıyorlar. Bizim tek hedefimiz, gayemiz ülkemizi ayağa kaldırmaktır. Şimdi şehirlerimizi bu genç kardeşlerimiz ayağa kaldıracak, hizmet kervanlarına yenilerini ekleyeceklerdir.

Birileri Türk milletinin kıyameti gelsin, istiyorlar. Kim ne yaparsa yapsın içinde bulunduğumuz asır Türk milletinin asrı olacaktır. Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti, Cumhuriyetin 100. Yılında dünyanın en önemli ülkelerinden birisi olacaktır. Recep Tayyip Erdoğan bir dünya lideridir. Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde daha da ileriye gidecektir. Sizler, 30 Mart’ta vereceğiniz destekle, vereceğiniz oylarla bu çınar ağacının kurumasına asla müsaade etmeyeceksiniz. Siz Ashab-ı Keyf diyarının insanlarısınız, gönül insanlarınız, biz sizden hep destek gördük, bu desteğinizi şimdi de istiyoruz. Sizlerden aldığımız yetki ile şehirlerimizi zirveye çıkacağız.”

Açılış törenine Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Mehmet Ramazan Oğlu, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Metin Doğan,  Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Erkoç, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak, AK Parti Afşin Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Güven ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi