AK Parti Afşin İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaparak, kadınların, eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına, siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında başarıyla görev aldığını belirti.
Cumhuriyetin kuruluşundan günümüze kadar kadınların, eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına, siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında başarıyla görev aldığını ve bundan sonra da almaya devam edeceğini söyleyen Kılıç, "Son yıllarda kadın sayısının her alanda artarak devam ediyor olması, değişim ve dönüşümün en somut örneğidir "dedi.
AK Parti'nin iktidara geldiği günden itibaren her alanda olduğu gibi kadınlara yönelik pek çok ilke imza atıldığına dikkat çeken AK Parti Afşin İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç, “Bir çok yeni düzenlemeler gerçekleştirdik. Cumhuriyet tarihinde ilk defa TBMM’de Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu kuruldu. 12 Eylül 2010 tarihinde gerçekleştirilen referandum ile de kadınlarımız pozitif ayırımcılık kapsamına alındı. Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun TBMM’de kabul edildi. Bu Kanun ile şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirlere ilişkin usul ve esaslar belirlenmiştir" diye konuştu.
Başkan Kılıç konuşmasını şöyle tamamladı:
“Bugün Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, kadınlarımızın arzu ettiğimiz konuma ulaşması için önemli çalışmalara imza atıldığını görmekteyiz. Artık kadınlarımız her zamankinden daha güçlü ve ülkemizin yönetimi ve geleceğinde daha fazla söz sahibidir."
Editör: Haber Merkezi