AK Parti Afşin Belediye Başkan Adayı Güven:
“30 Mart yerel seçimleri neredeyse Türkiye’nin var olma mücadelesidir.”
 
AK Parti Afşin Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Güven, “Biz Afşin’de taş üstüne taş koyan olacağız, nutuk çeken olmayacağız. Çok çalışacağız, belediyecilik mesai işi, daha az uyuyacağız ve daha çok hizmet edeceğiz .” dedi.
AK Parti Afşin İlçe Teşkilatı, aday tanıtım programı düzenledi. AK Parti Afşin İlçe Teşkilatında düzenlenen programa Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Afşin Belediye Başkan Aday Adayları ile çok sayıda partili katıldı.
 
Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak, “ Genel merkezimiz tarafından Afşin Belediye Başkan Adayımız belirlendi. Genel merkezimiz Afşin Belediye Başkan Adaylığı için Mehmet Fatih Güven dedi. Teşkilatımızla, aday adayı arkadaşlarımızla birlikte adayımızın arkasındayız. Gayret gösterip, inşallah yine Afşin Belediyesini alacağız. Afşin’imize ve partimize hayırlı olmasını dilerim. ”dedi.
AK Parti Afşin Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Güven’i adaylığından dolayı tebrik eden Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, “ Projeler ciddi zaman alır ve bu süre 5 ile 10 yıldır. Bizler bunu beş yıla sığdırmaya çalıştık bunların yarısı sığdı yarısı sığmadı. Benim vatandaşa birinci sözüm şuydu; belediyemiz belediye gibi bir belediye olacak, fiziki görünüşüyle, çalışanıyla, disipliniyle, teknik elemanlarıyla bir belediye olduk. Benim beş yıllık dönemimde asıl gerçekleştirdiğim ve iddia ettiğim nokta Afşin belediyesini 85 bin nüfusa hizmet edecek şekilde hazırlamak olmuştur. Bunu yapmış olmanın gururu ve huzuruyla görevimden ayrılmaya hazırlanıyorum. 30 Mart’ta yapılacak olan seçimlerde partimiz Afşin belediye başkanlığı için Mehmet Fatih Güven'i aday olarak belirledi. Alınan kararın şehrimiz için hayırlı olmasını temenni ediyor, Sayın Güven'i adaylığından dolayı tebrik ediyorum.” dedi.
Aydoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Ben göreve geldiğimde mahvolmuş belediye buldum ve bu benim üç seneme mal oldu. Üç sene boyunca propaganda yapıldı, bunlar bir şey yapmıyor diye. Ben üç sene boyunca belediyeyi ayağa kaldırmaya çalıştım. Bu durumu bilenler çok iyi biliyorlar. Nasıl bir belediyeye sahip olduğumuzu, varla yok arasında bir belediye olduğunu memleketiyle biraz ilgilen herkes bilir. Şuanda 85 bin nüfusa çok rahat bir şekilde hizmet edecek bir belediye kurduk. Kronik problemlerimizi çözüm yoluna koyduk. Bahsettiğimiz projeler ve ilçemizin yıldız ilçe olması için önünde hiçbir engel kalmamış bir belediye devrediyorum arkadaşıma.”
Daha sonra konuşma yapan AK Parti Afşin Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Güven, AK Parti’den belediye başkan adayı olmanın ayrıcalık olduğunu söyledi. Güven, “AK Partide bir görev yapmak ve AK Partinin bir neferi olmak ayrıcalık. AK Partinin belediye başkan adayı olmakta bir ayrıcalık. İnşallah sizlerin destekleri ve yardımlarınızla, Cenabı Hakk’ın izniyle bu hizmet yarışına dahil olduk.” dedi.
 
AK Parti’nin üç dönem boyunca oy oranını artırarak neden devam ettiğini anlatan Güven, “ Ülkemiz Aralık ayından itibaren çok sıkıntılı bir dönemden geçiyor ve sorunlar yaşıyor, biraz bunlara değinmek istiyorum. Öncelikle şunu demek istiyorum neden AK Parti, neden AK Parti üç dönemdir iktidar, neden AK Parti, Cumhuriyet döneminde bir ilki başardı, neden AK Parti üç dönem boyunca oy oranını artırarak iktidar oldu. Kısaca bunlara değinmek istiyorum. Aslında bunların nedeni çok ama en başta gelen nedenlerden bir tanesi halka rağmen bir yönetim anlayışının son vermesidir. Sayın Başbakanımız önderliğinde halka rağmen, halkı yönetme anlayışına son vermesi, vesayet anlayışına bir son vermesi AK Partinin başarılı olmasının nedenlerinin biridir.  İkinci bir neden AK Parti milli iradeyi hakim kılan bir parti Türkiye’yi küresel güçlerin oyuncağı haline getirenlere dur diyen ve bunlara kaşı çıkan bir duruş sergilediği için AK Parti. Neden AK Parti? Ülke zenginliğinin %80’ini, %20’lik seçilmiş, elit, aristokrat kesime vermeyip halkın tamamına dağıttığı için AK Parti. Halkla beraber siyaset yaptığı için, halkın içinden gelen insanlarla siyaset yaptığı için AK Parti.” dedi.
“-17 Aralık’ta hükümete kumpas kuruldu”
 17 Aralık’ta yapılan operasyonlara değinen AK Parti Afşin Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Güven, “Aralık ayında yapılan operasyonlarla büyük bir kumpas kuruldu. Halkın seçtiği hükümet işlemez hale getirilmeye çalışıldı. Bununla alakalı devam edilen süreç artırılarak saldırılarını devam ettirdiler. Bunlar tekrar halka rağmen halkı yönetmeyi arzu ediyorlar. Tekrar vesayet yönetimini getirmeyi, halkın iradesini hiçe sayarak, sadece oylarını alıp onların taleplerine cevap vermeyecek bir yönetim tazını tekrar getirmek istiyorlar. Kaynaklarımızın %80’ini, Sayın Başbakanımızın tabiriyle tekrar kaymak tabaka dediği %20’lik kısma dağıtılmak isteniyor. Seçilmiş hükümeti iş yapamaz hale getirip halkın iradesi görmezden gelmek istediler. Bizden önceki yönetim anlayışı ve halka dayatılan yönetim anlayışı şuydu, siz asker olacaksınız, siz esnaf olacaksınız, siz işçi olacaksınız, siz küçük memur olacaksınız. Ama zinhar orduyu yönetip halkı yönetmeyeceksiniz, iş adamı olup ülke ekonomisine katkıda bulunamayacaksınız, bürokrat olup ülkeyi yönetemeyeceksiniz, zamanı geldiğinde şehit olacaksınız, gazi olacaksınız ama yönetimden ve zenginlikten pay istemeyeceksiniz ülkemizde önceki yönetim anlayışı buydu . şimdi bu operasyonlarla yapılmak istenen ve alınmak istenen sonuç bu.” dedi.
 -“Tüm İslam coğrafyası Türkiye’ye bakıyor”
‘Şuanda, tüm İslam coğrafyası gözünü ve ellerini açmış Türkiye’ye bakıyor’ diyen Güven, “Şuanda, tüm İslam coğrafyası gözünü ve ellerini açmış Türkiye’ye bakıyor. Türkiye bu davanın, zalime karşı mücadele eden, mazlumun yanında kalan anlayışın dünya üzerinde ayakta kalmış tek devletidir. Tüm Müslüman ülkelerin tek umudu biziz son kalemizi düşürmemeliyiz. Macaristan Milletvekilinin son günlerde sosyal medyada geçen bir sözü var; Son kale Türkiye’dir düşmemesi gerekiyor. Düşmemesi içinde sayın başbakanımızın ve hükümetin dimdik ayakta durması gerekiyor diyor. Burada şunu söyleyebiliriz, yolsuzluk bahane asıl hedef Türkiye.” dedi.
Güven konuşmasını şöyle tamamladı:
“Biz Afşin’de taş üstüne taş koyan olacağız, nutuk çeken olmayacağız. Çok çalışacağız, belediyecilik mesai işi, daha az uyuyacağız ve daha çok hizmet edeceğiz ilçemize. Ben kimseden yapamayacağı işi yapmasını istemedim. Sayın başkanımızın söylediği bir sözü tekrar belirmek istiyorum, birlik ve beraberlik. Birlik ve beraberlik o kadar önemli ki bizim için, bu seçim neredeyse Türkiye’nin var olma mücadelesidir. Aday adaylığı döneminde birlikte yarıştığımız arkadaşlarımız başta olmak üzere birlik ve beraberliğimizi sergileyeceğiz. Her şey Türkiye için, her şey Afşin için.”
 
Daha sonra konuşma yapan AK Parti Afşin Belediye Başkan Aday Adayları, AK Parti Afşin Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Güven’e sonuna kadar arkasında olduklarını kaydettiler.
Konuşmalar ardından heyet, Afşin Belediyesi’ne kadar yürüdüler.
Editör: Haber Merkezi