AK Parti İl Başkanı Özdemir:

“ AK Parti, Afşin İlçe Başkanlığı için atama yapacak”

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Özdemir,  AK Parti Afşin İlçe Başkanlığı için AK Parti Genel Merkezi tarafından yeniden atama yapılacağını kaydetti.

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı, AK Parti Afşin İlçe Başkanlığını belirlemek için çalışmalara başladı. Yeniden seçim mi? Yoksa AK Parti Genel Merkezi tarafından atama mı yapılacak?  Soruları da netleşmeye başladı.

Katıldığı televizyon programında hem AK Parti Kahramanmaraş kongresi ile açıklamalarda bulunan ve AK Parti Afşin Başkanlığındaki süreci değerlendiren İl Başkanı Ahmet Özdemir, Afşin’de yeniden teşkilat yapılanması yapılacağını ve genel merkez tarafından yeni bir atama yapılacağını kaydetti.

Başkan Özdemir, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Genel Merkezimizin kongre süreci ile ilçelerimizin kongrelerine başlamıştık. En son Afşin kongremizle kongre sürecini tamamladık. İl kongremiz için Genel Merkezimiz tarafından bize verilecek olan tarihi bekliyoruz. Muhtemelen Cumhurbaşkanımız ya da Başbakanımızın katılımı ile bir kongre olacak. Tabi öncesinde son kongremiz olan Afşin’de iki adayla bir kongre oldu ve kongreden çıkan arkadaşımıza kendisiyle genel merkezimizin talimatı ve usulü neticesinde kendisiyle çalışmayacağımızı söyledik. O arkadaşımızda Cuma itibariyle istifa etti. Afşin’de de yeni bir teşkilat yapılanması oluşturacağız. Genel merkezimiz oraya bir atama yapacak, ondan sonrada il kongremizi icra edeceğiz.  Genel Merkezimiz tarafından verilecek olan tarihi kamuoyuna paylaşacağız. İnşallah Kahramanmaraş’ımız için ülkemiz için hem de AK Partiyi ve Türkiye’yi kendisine umut edinmiş dünyadaki bütün  Müslümanlar için hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Neler yaşanmıştı?

3 Aralık Pazar günü gerçekleştirilen kongrede Ünal Peköz ve Mehmet Ali Taşkale arasında geçen yarışta Taşkale 163, Peköz ise 151 oy almıştı.  Kongre sonrası Mehmet Ali Taşkale, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir’e istifasını sunmuştu.

Editör: Haber Merkezi