AK Parti Afşin İlçe Binasında açıklama yapan ilçe Başkanı Şeref Kırbıyık, Türk demokrasisinin ve anayasa sisteminin çok büyük bir tehlike atlattığını belirterek, darbe girişiminin püskürtüldüğünü söyledi.

Askeri kalkışma ve darbe girişimine karşı halkın sabaha kadar demokrasi nöbeti tuttuğunu ve ihtiyaç duyulduğunda millet olarak neler yapılacağını tüm dünyaya gösterildiğini belirten Kırbıyık, " Bizim birlik ve bütünlüğümüz, dosta güven, düşmana korku saldı." dedi.

Darbelerle Türkiye'nin geriye götürülmek istendiğini ifade eden Kırbıyık, " Geçmişte yaşanan darbelerde, bu ülkeye ve insanlara hizmet eden Başbakanımız Adnan Menderes'i astılar, ardından rahmetli Turgut Özal'ı zehirlediler ve akabinde merhum Muhsin Yazıcıoğlu katledildi. Bunların hepini yaşadık. 2012 yılında başlayan gezi darbesi ve 17-25 aralık darbe operasyonun uzantıları darbenin fiili olarak kalkışmasını denediler. Seçimle gelmiş hükümeti ortadan kaldırmaya yönelik bir çaba içerisine girdi. Burada direk hedef alınan hükümetimiz ve devletimiz olmuştur."dedi.

Darbe girişimine dışarından desteklerin olduğunu söyleyen Kırbıyık, açıklamasına şöyle devam etti:

 " Yaşanan olaylarda en büyük dış destekçilerden birisi Pensilvanya’daki zattır ve direk olarak talimatlar verdiği görülmüştür. Bütün darbe girimlerine rağmen bizler şunu gördük; Tüm Türkiye'mizde olduğu gibi, Kahramanmaraş'ımızda, Afşin'imizde vatandaşlarımız bir araya gelerek tek yürek oldu. Her siyasi partiden insanımız darbeye karşı yapılması gerekeni yapmış ve devletine, milletine sahip çıkmıştır. Türk ordusunun ve emniyetinin şerefli personeli basiretle hareket edip darbenin bertaraf edilmesini sağladı. Bizler görevimizin başındayız. Uzun Adam'ın, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın her zaman destekçisi olacağız. Bütün vatandaşlarımıza göstermiş oldukları demokratik tavır nedeniyle teşekkür ediyorum. Darbe girişiminde bulunan kişiler en katı şekilde yargılanacaktır."

Editör: Haber Merkezi