AK Parti Afşin Gençlik Kolları Teşkilatının 4.Olağan Kongresi tek liste ile gerçekleştirildi. Kongrede mevcut başkan Ökkeş Şimşek, yeniden AK Parti Afşin Gençlik Kolları Başkanlığına seçildi.

Afşin Belediye Düğün Salonunda  gerçekleşen AK Parti Afşim Gençlik Kolları Teşkilatı’nda kongreye Afşin Belediye Başkan Vekili Av. İsmail Safi, Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç, AK Parti Kahramanmaraş  Gençlik Kolları Başkanı Kemal Çay, 24. Dönem AK Parti Milletvekili Adayı Hamit Bülent Eken, yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.

Kongrede ilk olarak divan oluşturuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından faaliyet raporuna ilişkin olarak hazırlanan sine-vizyon izlendi. Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Afşin Gençlik Kolları Başkanı Ökkeş Şimşek, " AK Partinin kurulmasıyla birlikte Türkiye'nin üzerinde dolaşan kara bulutlar yerini aydınlık bir havaya bıraktı. AK Parti halktan aldığı destekle Türkiye'nin önü açmaya ve ülkemize sahip çıkarak hak ettiği konuma taşımaya çalışıyor. Afşin gençlik kolları olarak bizlerde üzerimize ne düşüyorsa fazlasıyla yapmaya çalışacağız. AK Parti Afşin Gençlik Kolları Teşkilatı’nın 4.Olağan Kongresinin Afşin'e, Kahramanmaraş'a ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum" dedi.

Gençlik kollarının kongresinde konuşan 24. Dönem AK Parti Milletvekili Adayı Hamit Bülent Eken," Gerçekleştirdiğimiz K Parti Afşin Gençlik Kolları Teşkilatı’nın 4.Olağan Kongresinin Afşin'imize, Kahramanmaraş'ımıza ve AK Partiye hayırlar getirmesini temenni ediyorum. AK Gençlik partimizin her zaman birer neferi oldu. AK Parti şuana kadar üç genel ve yerel seçim, iki referandum ve bir cumhurbaşkanlığı seçimini geride bıraktı. Bu seçimlerin hepsinde partimiz güçlenerek çıktı ve partimizin bütün birimleriyle birlikte omuz omuza beraber çalıştık. AK Parti Gençlik Kollarımız partimizde emeği bulunan genç kardeşlerimizden oluşuyor. Afşin'de bu şevkin kırılmadan devam etmesini temenni ediyorum. Siyaset uzun soluklu bir iştir ve ben inanıyorum ki şuanda aramızda bulunan kardeşlerimiz ilerleyen zamanlarda partimizin çeşitli kademelerinde görev alacak ve Afşin'imizde güzel işler yapacak. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyor ve AK Parti Geçlik Kolları Başkanı Şimşek'e görevinde başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.
Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Kahramanmaraş  Gençlik Kolları Başkanı Kemal Çay, " 14 Ağustos 2001 de bu yola çıktık ve 14 yıldan buyana milletimize hizmet etmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah bundan sonrada gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam edeceğiz. Zaman zaman engellemelerle ve senaryolarla ülke olarak bizleri yıpratmaya çalışıyorlar. Hevesimizi, aşkımızı yitirmemiz için her türlü oyunlarla karşımıza çıkıyorlar. Fakat, AK Partinin ak kadroları bu engellemelerin karşısında duracak ve bu oyunları bozacak. Yeni Türkiye yolunda hedeflerimiz doğrultusunda emin adımlarla ilerliyoruz. Önümüzde çok önemli bir genel seçim süreci var. Yeni Türkiye yolunda hedeflerimize ulaşmamız için  her seçimde olduğu gibi bu seçimden de güçlenerek çıkmamız gerekiyor.Hedefimize ulaşmak için partimizin her birimine önemli görevler düşmektedir. Her fırsatta birlik ve beraberliğimizi koruyarak yarınlara umutlara bakmaya devam edeceğiz. 
Kullanılan oyların tamamını alan mevcut başkan Ökkeş Şimşek yeniden bu göreve seçildi.
Editör: Haber Merkezi