Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mevlüt Yeni ve yönetim kurulu üyeleri Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe’yi ziyaret etti.
AGF’nin Şubat ayı yönetim kurulu toplantısını bu ay Kahramanmaraş’ta gerçekleştirdiklerini ifade eden Yeni, federasyonun faaliyetleri hakkında Vali Kocatepe’ye bilgiler verdi. Gazetecilerin sorunlarına daha çabuk çözümler getirmek ve yeni projeler üretmek amacıyla böyle bir oluşumun meydana geldiğini dile getiren Yeni, şöyle konuştu:
“Önümüzdeki dönemde bölgemizde yer alan gazeteci arkadaşlarımızın vizyonunu geliştirmek, özellikle iller arasında kaynaşmayı sağlayacak bazı projeler yapmayı düşünüyoruz. Yani Antalya’daki gazetecileri buraya getirip, buradakileri oraya götürüp kendi coğrafyamız içerisinde birlik ve beraberliğimizi, sosyal dayanışmamızı artırmak istiyoruz. Çünkü gazetecilerin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Mesleki sorunlar çok fazla, sosyal haklarla ilgili sorunlarımız var, sendikal haklarla ilgili sorunlarımız var. Bunları birileriyle kavga etmeden işbirliği içerisinde, derdimizi anlatarak çözmeye çalışıyoruz.”
Diğer yandan Akdeniz ülkelerini içerisine alan bir birlik kurmak için çalışmalar yaptıklarını söyleyen Yeni, “2015 yılı için bir projemiz var. En büyük hedefimiz Akdeniz Ülkeleri Gazeteciler Birliğini kurmak istiyoruz. Bizimle birlikte Akdeniz’de kıyısı olan ülkeler var. Tunus, Mısır, İspanya, Yunanistan ve Fransa gibi. Bunun için de Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’ne girişimde bulunduk. Şu anda adresler ve tespitler yapılıyor. Bir de forum yapmak istiyoruz. Akdeniz ülkeleri Gazeteciler forumu adı altında. Bu çalışmanın hem kentlerimizin tanıtımı, hem de Akdeniz bölgesinin turistik noktalarına katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bu tür çalışmalarda sizlerin de yanımızda olması bize güç verecektir” diye konuştu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Kocatepe ise yönetim kurulu toplantısının Kahramanmaraş’ta olmasından mutluluk duyduğunu belirtti. Gazeteciliğin sorunlarına da dikkat çeken Kocatepe, “Sizler kamuoyunun gözü ve kulağısınız. Biz gazetecilerimizi mesai arkadaşlarımız olarak görüyoruz. Yaptıkları çalışmaları da kamu hizmeti olarak görüyoruz. Tabi gazetecilerimizin de mesleki sorunları var. Sorunsuz meslek olmaz ama gazeteciliği devam ettirmek gerçekten çok zor. Bu tür örgütler o sorunların hem ortaya konması hem de çözüm önerileri getirilmesi noktasında önemli sonuçlar alınmasını sağlar. Bu bakımdan hem federasyonun hem de konfederasyonun hayırlı olmasını diliyorum. Sizlerle hep birlikte halka hizmet ettiğimize göre dayanışma içinde olacağız. Sizleri burada görmekten çok mutlu oldum” ifadelerini kullandı.
AGF Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Yetişen, Şevket Karahan, Ali Cihangir, Abdulkadir Kalender, Abid Vanlı ve Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeleri Faruk Aktemur ile Mustafa Eshabil Şirikçi’nin de katıldığı ziyaret sohbet ortamı içerisinde geçti.
Editör: Haber Merkezi