Anadolu Gençlik Derneği Afşin Temsilcisi Tahir Özden, Kahramanmaraş’ın Düşman İşgalinden kurtuluşunun 97. Yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Anadolu Gençlik Derneği Afşin Temsilcisi Tahir Özden, kurtuluş heyecanını aynı niyet ve iştihamla yaşamaya hazırlandıklarını belirterek, 12 Şubat Pazar günü akşamı Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile dernek genel başkanı Salih Turhan’ın da katılacağı etkinliğe tüm hemşerilerini davet etti.

"Maraş'ın kurtuluşundan bu günün gençlerinin millet olarak, alacağı çok dersler ve örneklikler vardır." diyen Anadolu Gençlik Derneği Afşin Temsilcisi Tahir Özden, konuşmasına şöyle devan etti:

" Maraş'ın kurtuluşu, bir Abdal olan Halil Ağa'nın"değil kese kese altın davulumun kasnağını altınla doldursanız çalmam. Bu bir din bahsidir" sözü ve anlayışı bu milletin kalbini, ruhunu,hayat felsefesini, dünya görüşünü, kişliğini ve kimliğini yansıtmaktadır.

 Peygamber efendimiz 1400 yıl önce kendisine yapılan çok cazip tekliflere "bir elime ayı bir elime güneşi verseniz vallahi vazgeçmem ya bu davayı hakim kılarım yada bu uğurda ölürüm" diyerek kıyamete kadar gelecek mü'minlere, din ve dava adamlarına başarının, zaferin ve kurtuluşun şifresi olan inançlı, kararlı duruşu ve örnekliği göstermiştir.

Şanlı tarihimizin altın sayfalarını ve dönüm noktalarını;Endülüs'de gemileri yakarak "geri dönüşü unutun. Biz buraya geri dönmek için değil ya zafer ya şehadet için geldik" diyerek 750 yıllık Endülüs Emevi medeniyetinin temelini atan Tarık bin Ziyad'lar,"Giydiğim bu beyaz elbise ölürsem benim kefenim olsun" diyerek Malazgirt'de Anadolu'nun kapılarını İslam'a açan Alpaslan'lar, "Kudüs düşman ayaklarının altında inlerken nasıl gülebilirim" diyen "kuzusunu kaybetmiş koyuna dönen" Selahaddin-i Eyyubi'ler, "ya ben İstanbul'u alırım ya İstanbul beni" diyen Fatih'ler,çok cazip tekliflerle Filistin'den toprak isteyen Siyonistleri tahtdan indirileceğini bile bile "şehit kanlarıyla alınan topraklar parayla satılmaz" diyerek huzurundan kovan Abdulhamit'ler bu inançlı, kararlı ve dik duruşu sergileyerek oluşturmuşlardır.

Bizlerde bir Milli Görüş kuruluşu olan Anadolu Gençlik Derneği Kahramanmaraş şubesi olarak karınca kaderince "iman varsa imkanda vardır" inancıyla, "önce ahlak ve maneviyat" düsturuyla; okul öncesi eğitim çalışmalarıyla, ortaokul, imam hatip,lise, üniversite okuma gruplarıyla, kış ve yaz etkinlikleriyle, eğitim kamplarıyla, gençlik merkezleriyle, öğrenci evleri ve yurtlarıyla, asr-ı saadet sohbetleriyle, salon ve saha proğramlarıyla; kendisini "Alemlerin Rabbinin" kulu/adamı olarak gören, O'nun (cc) için yaşayan ve çalışan , "Alemlere rahmet" olarak gönderilen Peygamberin (sav) ümmeti olduğunun şuurunda olup O'nun (sav) dinine, davasına ve üzerine titrediği ümmetine sahip çıkan, "Yeryüzüne Halife" olarak tayin edildiğinin bilinciyle sorumluluk alanının bütün yeryüzünü ve insanlığı kapsadığını asla unutmayan "Hakkın Hakim Olduğu "Yeni Bir Dünya" inancı ve idealine sahip bir nesil, bir gençlik yetiştirmeye gayret ediyoruz.

Ümmetin başı "Hilafetin" topraklarının kurtuluşunun kıvılcımı Maraş'tan olduğu gibi, umarız "İslam Aleminin" bel bağladığı bu ülkenin yeniden şahlanışı, "Yeniden Büyük Türkiyenin" kuruluşu ve "Yeni Bir Dünyanın" inşası, insanlığın bu buhrandan "tek dişi kalmış canavardan" kurtuluşu da bu beldenin/adamlarının eliyle olur. Bu topraklarda bu tohum, bu tohumda bu öz, bu ruh, bu maya var. Yeterki o iklim oluşsun, o iklimi bulsun, o inanç , o ruh , o heyecan ve hareket yeniden filizlenip yeşerecektir Allah'ın izni ve inayetiyle. İşte bizler Anadolu Gençlik olarak bütün zorluklara ve zahmetlere rağmen Milli Görüş lideri merhum Erbakan hocamızın talimatı ve teşvikiyle bu günün nesillerine gençlerine bu vizyonu kazandırabilmek, bu inancı ve ideali aşılayabilmek, o heyecanı oluşturup o izzetli günlere yeniden kavuşabilmek için her yıl olduğu gibi bu yılda yurt içinde 600, yurt dışında 650 noktada 1000 000'dan fazla insanımızla "fetihlerin anası " Mekke'nin fethini kutladık, 250 bin gencimizle 250 bin hatimle Çanakkale'ye ecdadımızı ziyarete hazırlanıyoruz, İstanbul'un fethinin planlarını yapıyoruz; bizce aynı inancın, aynı ruhun, aynı hayat felsefesinin, aynı dünya görüşünün, aynı kişiliğin, farklı zaman ve mekanlarda bir tezahürü olan Maraş'ımızın kurtuluşunu da aynı niyet ve heyecanla, aynı ihtişamla yaşamaya hazırlanıyoruz inşallah.Bu sene de Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde, 12 Şubat Pazar günü akşam 20:00 de direniş ve diriliş ruhunu yaşayacağız. Bu vesileyle bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, rabbimden makamlarının ali olmasını, bizleri de şefaatlerine nail eyleyip, o şuuru ve aşkı bizlere de lütfetmesini niyaz ediyorum. Bütün hemşehrilerimizi manasına ve maksadına uygun olarak, heyecan ve coşkuyla, ulusal bazda kutlayacağımız "kurtuluş bayramı " programına davet ediyorum. "

Editör: Haber Merkezi