İstanbul Ümraniye HDP İlçe Binası'na çıkan göstericileri indirmek için çatıya çıkarken, düşerek Şehit olan Afşinli polis Memuru Numan Şeref Datlı (42) İstanbul’da son yolculuğuna uğurlandı.

 Şehit polis Numan Şeref Datlı için ilk önce,  İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.

Şehit polis memuru Numan Şeref Datlı için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan yerleşkesinde yapılan törene şehit polisin ailesi ile 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan katıldı.


Törende konuşma yapan İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan, ”Gerektiğinde sevdiklerinden ayrı kalabileceğini hatta bu uğurda canını vereceğini bilerek bu şerefli üniformayı giymiş şehitlerin, günü geldiğinde en çetin mücadelelere gözünü kırpmadan girdiğine bir kez daha şahit olduk” ifadelerini kullandı.


Polis olmanın fedakarlık gerektirdiğini belirten Çalışkan, ”Gün gelecek her nefis ölümle buluşacak, bundan şüphe yok. Ancak önemli olan ardımızdan Numan kardeşimiz ve onunla beraber hakka yürüyen diğer şehitlerimiz gibi aziz hatıralar bırakabilmek, bu dünyanın hakkını onlar gibi verebilmek. Bu vesileyle Allah rızası için devletimin ve milletimin bekası için canlarından vazgeçen tüm şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Şehidimizin ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun vatan sağ olsun” dedi.


İstanbul İl Müftü Yardımcısı Vehap Kapıcıoğlu tarafından yapılan duanın ardından, şehit polisin naaşı Fatih Camii'ne götürüldü.

Afşinli Şehit Datlı, Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği'ne defnedildi.

Editör: Haber Merkezi