Afşin Mesleki Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan “Otomotiv Sektöründe İş Gücü Uyumu” isimli proje kapsamında 8 öğrenci ve 1 öğretmen Almanya’ya gideceği bildirildi.
 
 
Afşin Mesleki Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan “Otomotiv Sektöründe İş Gücü Uyumu” isimli proje” Ulusal Ajans tarafından desteklenmeye değer bulundu. Proje kapsamında yurt dışına gidecek öğrenciler ve okul idaresi Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy’u makamında ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdiler.
 
Konu hakkında bilgi veren Afşin Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Fatih Köker şunları söyledi:
“2013 teklif çağrısı döneminde T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı / Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından düzenlenen Hayat boyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci hareketlilik Proje başvuruları kapsamında okulumuzun da ortak olduğu Elbistan Mesleki Eğitim Merkezine ait "Otomotiv Sektöründe İş Gücü Uyumu" isimli ve 2013-1-TR1-LEO01-49494 numaralı projesi asil listeden kabul edilerek hibe desteği almaya hak kazanmıştır. Kabul edilen 2013-1-TR1-LEO01 -49494 numaralı proje kapsamında Afşin Mesleki Eğitim Merkezinde eğitim gören 7 Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı Öğrencimiz ile 1 refakatçi Motorlu Araçlar Teknolojisi Öğretmen olmak üzere toplam 8 katılımcı; 26 Ocak 2014 - 09 Şubat 2014 tarihleri arasında Almanya/Hamburg/Cuxhaven de alanları ile ilgili eğitim alacaklardır.. Bu proje kapsamında motorlu araçlar teknolojisi alanı öğrencilerimiz, Avrupa'daki işletmelerde, alandaki yeni gelişmeleri takip edip uygulama imkânı bulacaklardır. İnşallah 26 Ocakta gidip 9 Şubatta döneceklerdir. Projemizin öğrencilerimize hayırlı olması diliyorum" dedi.
Editör: Haber Merkezi