İlçeye bağlı Küçüktatlar Mahallesinden olan ve İstanbul Ali Çelebi Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Efe Güngör, ülkemizi bölgesel ve uluslararası arenada temsil etmek üzere yetiştirilen öğrenciler arasında yer alıyor.

Zekası ve çalışkanlığıyla dikkat çeken Afşinli hemşerimiz Efe Güngör, TÜBİTAK 2022 Bilim Olimpiyatları kapsamında bilgisayar dalında Türkiye’ye bronz madalya kazandırarak başarılarına bir yenisini daha ekledi.

19-25 Eylül 2022 tarihleri arasında Ukrayna’nın ev sahipliğinde 32 ülkeden 172 öğrencinin çevrim içi ortamda yarıştığı 6. Avrupa Genç Bilgisayar Olimpiyatında,  A Takımında Ali Alp Yazıcı, Ayhan Ünüvar, Efe Bilgin, Yavuz Selim İnan, B Takımında Efe Güngör, Hüseyin Buğra Dündar, İbrahim Hanif Çeker, Mustafa Yavuz Akın ülkemizi temsil etti.

 Olimpiyatta, A Takımında Efe Bilgin gümüş madalya, Yavuz Selim İnan ve Ayhan Ünüvar bronz madalya, B takımın İbrahim Hanif Çeker ve Efe Güngör bronz madalya ve Hüseyin Buğra Dündar mansiyon ödülü kazandı.

Bu sonuç Türkiye’nin şu ana kadarki en iyi derecesi olarak kayıtlara geçti.

- Bakan Özer, Güngör’ü evinde ziyaret etti

Afşinli Efe daha öncede girdiği matematik ve bilgisayar alanındaki yarışmada Türkiye birincisi olmuştu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’de Türkiye birincisi olan Efe Güngör ve ailesine bir ziyaret gerçekleştirmişti.

Güngör'ü tebrik eden Bakan Özer, başarılarının devamını dileyerek, tablet ve bilgisayar hediye etmişti.

Bilim Olimpiyatları'nda millî takıma girerek madalya almak istediğini belirten Efe Güngör ise yazılım mühendisi olmayı hedeflediğini belirtmişti.

Editör: Haber Merkezi