Afşin’den 3 mahalle muhtarı, 31'İnci muhtarlar toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Eshab-ı Kehf plaketi takdim etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen mahalle ve köy muhtarları ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 3i’inci kez bir araya geldi. 31’inci muhtarlar buluşmasına, Afşin’den Beyceğiz Mahalle Muhtarı Ekrem Köş, Bakraç Mahalle Muhtarı Necdet Eroğlu ve Büget Mahalle Muhtarı Nebi Mutlu katıldı.

Kahramanmaraş Valiliğinin davetiyle toplantıya katılan Afşinli muhtarlar, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelerek UNESCO Dünya Kültür Mirasları Geçici Listesinde yer alan Eshab-ı Kehf Külliyesi’nin plaketini takdim etti ve Afşin’in sıkıntılarını içeren dosyayı iletti.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Beyceğiz Mahallesi Muhtarı Köş, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan muhtarlarımız ile buluşmaya devam ediyor. Afşin’imizden muhtarlarımız daha önceki toplantılara katılmıştı. Bizlere de 31’inci muhtarlar buluşmasında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmek, el ele sıkışmak nasip oldu.” Dedi.

Afşin’de 3 mahalle muhtarının toplantıya katıldığını belirten Köş, “Muhtarlar buluşmasına, Bakraç Mahalle Muhtarı Necdet Eroğlu ve Büget Mahalle Muhtarı Nebi Mutlu ile birlikte katıldık. Toplantının sonunda muhtarlarımız ile birlikte Afşin ve Kahramanmaraş için tarihi önemi bulunan Eshab-ı Kehf plaketini Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a takdim ettik ve kendisini Afşin Eshab-ı Kehf’e davet ettik” diye konuştu.

Toplantının sonunda, muhtarların içinde bulunduğu genel sıkıntılar ile ilçe ve mahalle sınırlarında öncelikli ihtiyaç arz eden taleplerin yer aldığı bir dosya sunduklarını söyleyen Köş, “Külliyede bizleri çok iyi ağırladılar. İstek ve taleplerimizi dinlediler. Bizlerde Afşin ile ilgili sıkıntıları içeren dosyayı yetkililere teslim ettik. Benim dosyamda, Emirli Mahallemizde acilen yapılması gereken, bölge çiftçimizin büyük bir oranda sıkıntısını çözecek Emirli Göletinin yapılması talebim oldu.

Atlas’ta, Şehitler Bayrağı dalgalansın

Ayrıca uzun zamandır her ortamda dile getirdiğim bayrak sorunun çözülmesi için talepte bulundum. Afşin’imizin her yerinden görünen ve ilçemizin girişinde yer alan Atlas’ın tepesine, baktığımızda gurur duyacağımız, bizlere şehitlerimizi hatırlatacak ve ilçemize gelenler olduğu zaman ‘hoş geldin’, giderken arkalarından ‘güle güle’ der gibi dalgalanacak devasa bir Şehitler Bayrağı’nın dikilmesini istedim” açıklamasında bulundu.


Editör: Haber Merkezi