Afşinli maratoncular, 24 Kasım Öğretmen Günü dolayısıyla Afşin’den Elbistan’a 24 kilometre boyunca koştu.

Elbistan koşusunu Fen Lisesinde tamamlayan maratoncular Sıtkı Gönen ve Ali Yanar, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katılarak, Elbistan Kaymakamı Hüseyin Vural’a Türk Bayrağı hediye etti.

Öğretmenler Günü anısına 24 kilometre boyunca koştuklarını ifade eden Sıtkı Gönen, “Tüm öğretmenlerimize saygı ve teşekkür için 145. maratonumu  24 Kasım’da Afşin’den Elbistan’a koştuk. Bu koşumuz 24 kilometrelik bir etaptı. Böylesine güzel bir günde de rakamların ötüşmesi bizi mutlu etti. Sporun gençlere örnek olması için bu farkındalık etkinliğine destek veren başta Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve eğitim camiasına teşekkür ediyorum.” Dedi.

 Koşularla türkiye rekoru kırmak ve gençlere örnek olmak istediğini ifade eden Gönen, “Gençlerimize sporu sevdirmek ve dikkat çekmek için kendi dalımda Türkiye çapında, bireysel maraton katılım rekorunu kırarak en çok maraton koşan klasmanında tek sporcu olmak için çalışıyorum. Çıktığım bu yolda destek olanlara teşekkür ederim. Kahramanmaraşlı bir sporcu olarak kültürümüzü, yöremizi tanıtım faaliyetlerinde de bulunuyoruz. Türkiye’deki aynı klasmandaki tüm sporcularla tanışma ve kaynaşma şansı yakalıyoruz. Bunun gençlere örnek olup branş fark etmeksizin tüm öğretmenlerimizin öğrencilerine sporu sevdirmelerini ve onlara etkinlikler düzenleyerek benimsetmelerini istiyorum. Bu vesile ile Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarım.” Açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi