Eshab-ı Kehf Koşu Gurubu sporcusu Sıtkı Gönen, Masterler Türkiye Şampiyonası'ndan 3 madalya ile Afşin’e döndü.

Türkiye Atletizm Federasyonu’nun 2022 yılı faaliyet programında yer alan Masterler Türkiye Atletizm Şampiyonası 30-31 Temmuz tarihleri arasında Konya’da yapıldı.

50 yaşından sonra atletizme başlayan ve 10 yılda katıldığı şampiyonlarda 126 madalya kazanan Sıtkı Gönen yeni madalyalar kazanmaya devam ediyor.

Afşin’i temsilen Masterlar Türkiye Şampiyonasına katılan Sıtkı Gönen kendi kategorisindeki 800 metrede altın madalya, bin 500 metrede gümüş madalya ve 5 bin metrede bronz madalya kazanarak şampiyonayı 3 madalya ile tamamladı.

Elde edilen başarıları Eshab-ı Kehf ve Afşin’e hediye eden Sıtkı Gönen, “Türkiye Atletizm Federasyonu’nun 2022 yılı faaliyet programında yer alan Masterler Türkiye Atletizm Şampiyonası Konya’da gerçekleştirildi. Her zaman olduğu gibi göz nurumuz Eshab-ı Kehf’i ve ilçemizi temsil etmek bizlere guru veriyor. Türkiye’nin her yerinden çok sayıda sporcunun katıldığı şampiyonada, kendi kategorimde 800 metrede türkiye birinciliği, bin 500 metrede ikincilik ve 5 bin metrede üçüncülük madalyası kazanma başarısı elde ettim.” Dedi.

Maratoncu Gönen, “ Sağlıklı yaşam için başladığım koşuya ultra maraton, maraton ve yol koşularıyla devam ediyorum. Kendimi sağlıklı hissettiğim sürece koşmaya devam edeceğim. Şu ana kadar Türkiye’nin ilinde düzenlenen ultra maraton, maraton ve yol koşularına katıldım, kendi kategorimde birçok madalya ve kürsü kupası kazandım.” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi