Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Dr. Emrehan Yavşan’ın takımı “Dikey Kalkış İniş (DİK-İHA) Yapabilen Uçak Tasarla, Yap, Uçur Yarışması”nda birinci oldu.

Necmettin Erbakan Üniversitesinin Göktürk takımı, Boeing firmasının sponsorluğunda Orta Doğu Teknik Üniversitesince (ODTÜ) bu yıl altıncısı düzenlenen “Dikey Kalkış İniş (DİK-İHA) Yapabilen Uçak Tasarla, Yap, Uçur Yarışması”nda üst üste dördüncü kez sahneye çıktı.

Afşinli hemşerimiz Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Dr. Emrehan Yavşan’ın danışmanlığını yaptığı Göktürk takımı, otonom olarak en uzun süre havada kalan, hedefi görüntü işleme ile otonom olarak tespit eden ve hedefe faydalı yükü bırakan DİK İHA’yı tasarlayan, yapan ve uçuran takım olarak birinciliği elde etti.

Afşinli hemşerimiz Yavşan, Özgün tasarım, yerli üretim ve tam otonom görev yapan hibrit İHA prototipi istenen yarışmada Göktürk takımı olarak katıldıklarını ve başarılarına bir yenisini eklediklerini ifade etti.

Afşinli hemşerimiz Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Dr. Emrehan Yavşan, başarının elde edilmesinde emeği geçen ve kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.

Geçmiş yıllarda takım olarak kazanılan iki 1’incilik ve bir 2’ncilik ödülüne yenisini eklediklerini belirten Göktürk takım kaptanı Kürşat Çiçin de, bu yıl düzenlenen üç farklı insansız hava aracı yarışmasına ekip olarak danışman hocalarıyla beraber hazırlandıklarını kaydetti.

Danışmanlığını Arş. Gör. Emrehan Yavşan’ın yaptığı Göktürk takımında; Kürşat Çiçin, Kadir Arslanpınar, Ali Kankaya, Sena Türker, İlknur Keskin, Halit Hakan Hızlı, Emine Çağlar, Fatma Yalçınkaya, Dilara Sevim Polat, Hediye Orhan yer alıyor.

Editör: Haber Merkezi