Afşinli hemşehrimiz Ahmet Muhsin Meriç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hayat hikayesini ve geldiği noktayı ‘Ustanın imtihanı’ ismiyle kitaplaştırdı.

Başbakan Erdoğan’ın hayatının yanı sıra, Türkiye’ye getirdiği yeni siyaset anlayışından İslam coğrafyalarındaki etkilerine kadar birçok konuyu ele alan kitapta ‘Usta’ denilmesinin hikayesi de anlatılıyor.

“BAŞBAKAN TÜRKİYE’NİN KENDİNİ AŞMASINI SAĞLADI”

Ahmet Muhsin Meriç yazdığı kitabın detaylarını anlattı. 

Meriç, kitabın isminin neden “Usta’nın imtihanı” olduğunu şöyle anlattı: “Kitap, yıllardır yapılan dertleşmelerin bir derlemesi. Siyasi ve ekonomik istikrara hasret kaldığımız yıllarda günü kurtarmakla meşguldük. Son yıllarda kazanılan istikrar ve refah üreten kalkınma hamleleri, dünyayla etkileşimimiz daha kuşatıcı ve derinlikli bir vizyona sahip olmamızı sağladı. Usta’nın İmtihanı gittikçe normalleşen, normalleştikçe de gerçeklerinin, kuvvetinin, zaaflarının farkına varan Türkiye’nin hikâyesi aslında. İşte bu hikâyeyi yazarken hikâyenin başrolündeki Başbakan’ın şahsında temerküz eden imtihanı öne çıkarmaya çalıştım. Türkiye’yi geçmişiyle yüzleştirmek, birçok meselesini çözmek, bir kısmının da çözülebileceği ümidini aşılamak, kendini keşfetmesine ve aşmasına vesile olmak Başbakan Erdoğan’a, nâm-ı diğer Usta’ya nasip oldu.”

TÜRKİYE ABDEST ALAN BİR MÜMİN

Usta’nın başında olduğu bir Türkiye’yi abdest alan bir mümine de benzeten Meriç, “Abdest devam ediyor. Hatta yeniden abdest almak da gerekebilir bu süreçte. Darbenin her türlüsünü yaşadı bu ülke. Açık, gizli, elektronik, modern, post modern, dost modern! Vesayetin her türlüsüyle tanıştı. Kirlendi. Tüm bu kirlerden temizlenmek, darbelerle ve darbecilerle yüzleşmek kolay iş değil. Son on iki yılda kazanılan istikrar süreci zaaflarımızı tüm açıklığıyla gösterdiği gibi kim ak kim kara, kim vatansever, kim hâin, kim emanetçi kim samimi bunu da ortaya çıkardı. Arınma süreci devam ediyor. Elbet, namaz kılma vakti de gelecek” şeklinde konuştu.

Diğer taraftan İstanbul’da faaliyet gösteren Afşin Eshab-ı Kehf Derneği Üyeleri Ahmet Muhsin Meriç’i ziyaret ederek başarılar dilediler.

Editör: Haber Merkezi