Türkiye'nin çeşitli yerlerinde mahalle bakkallarına giderek veresiye hesaplarını ödeyen gizemli yardımsever kişiler bu defa Afşin’de ortaya çıktı.

İsminin öğrenilmesini istemeyen işadamı Alpaslan Mahallesi ve Karşıyaka Mahallesindeki 4 bakkaldan eski bir Osmanlı geleneği olan "zimem (veresiye) defteri satın alma" uygulamasını gerçekleştirdi. Bakkallara borcunu ödeyemeyecek vatandaşların toplamda 15 bin liralık hesaplarını sildirdi. Borçlarının ödendiğini öğrenen vatandaşlar hayırsever işadamına teşekkür etti.

Alpaslan Mahallesindeki bakkal işletmecisi yapılan uygulama karşısında şaşırdığını belirterek, şu ifadelere yer verdi:

 “İsminin açıklanmasını isteyemeyen bir hayırsever işadamı bakkalımıza geldi ve veresiye defterini istedi. Ne yapacağını sordum. Benden tekrar defteri çıkartmamı istedi. Çıkarttığım defterden borcunu ödeyemeyecek kişilerin hesaplarını toplamamı ve sayfaları yırtmamı istedi. Bende maddi durumu iyi olmadığını bildiğim kişilerin hesaplarını topladım ve çıkan rakamı nakit olarak ödedi. Daha sonra sayfaları alarak dışarı çıktı. Hayırsever iş adamının bu şekilde toplam 4 bakkala gittiğini ve 15 bin liralık borç kapattırdığını öğrendim. Bizdeki borcunun ödendiğini öğrenen vatandaşlarda hayırsever işadamına dua ederek, teşekkür ettiler. Onca yıllık bakkal işletmecisiyim ilk defa Afşin’de böyle bir uygulama yapıldığını gördüm. İnşallah bu tür uygulamalar çoğalır ve daha çok ihtiyaç sahibi vatandaşa ulaşılır.”

Editör: Haber Merkezi