Afşinli hayırsever, vatandaşların 15 bin liralık borcunu ödedi

Afşin’de kimliği belli olmayan bir hayırsever, iki mahallede bakkallardan veresiye defterini satın alarak vatandaşların 15 bin liralık borcunu kapattı.

Afşinli hayırsever, vatandaşların 15 bin liralık borcunu ödedi

Afşin’de kimliği belli olmayan bir hayırsever, iki mahallede bakkallardan veresiye defterini satın alarak vatandaşların 15 bin liralık borcunu kapattı.

Sinan Doruk
Sinan Doruk
18 Mayıs 2020 Pazartesi 14:50
1163 Okunma
Afşinli hayırsever, vatandaşların 15 bin liralık borcunu ödedi

Türkiye'nin çeşitli yerlerinde mahalle bakkallarına giderek veresiye hesaplarını ödeyen gizemli yardımsever kişiler bu defa Afşin’de ortaya çıktı.

İsminin öğrenilmesini istemeyen işadamı Alpaslan Mahallesi ve Karşıyaka Mahallesindeki 4 bakkaldan eski bir Osmanlı geleneği olan "zimem (veresiye) defteri satın alma" uygulamasını gerçekleştirdi. Bakkallara borcunu ödeyemeyecek vatandaşların toplamda 15 bin liralık hesaplarını sildirdi. Borçlarının ödendiğini öğrenen vatandaşlar hayırsever işadamına teşekkür etti.

Alpaslan Mahallesindeki bakkal işletmecisi yapılan uygulama karşısında şaşırdığını belirterek, şu ifadelere yer verdi:

 “İsminin açıklanmasını isteyemeyen bir hayırsever işadamı bakkalımıza geldi ve veresiye defterini istedi. Ne yapacağını sordum. Benden tekrar defteri çıkartmamı istedi. Çıkarttığım defterden borcunu ödeyemeyecek kişilerin hesaplarını toplamamı ve sayfaları yırtmamı istedi. Bende maddi durumu iyi olmadığını bildiğim kişilerin hesaplarını topladım ve çıkan rakamı nakit olarak ödedi. Daha sonra sayfaları alarak dışarı çıktı. Hayırsever iş adamının bu şekilde toplam 4 bakkala gittiğini ve 15 bin liralık borç kapattırdığını öğrendim. Bizdeki borcunun ödendiğini öğrenen vatandaşlarda hayırsever işadamına dua ederek, teşekkür ettiler. Onca yıllık bakkal işletmecisiyim ilk defa Afşin’de böyle bir uygulama yapıldığını gördüm. İnşallah bu tür uygulamalar çoğalır ve daha çok ihtiyaç sahibi vatandaşa ulaşılır.”

Son Güncelleme: 18.05.2020 15:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
murat 2020-05-18 17:10:22

Hemşerimi gönülden tebrik ediyorum . İşte Olay bu kadar basit şov yok art niyet yok CENAP ALLAH yaptığı hayrı inşAllah kabul eder ALLAH Kendisine ve ailesine yokluk göstermesin İnşAllah bu mutluluğu bir gün bende yaşarım

Avatar
Mehmet Aksoy 2020-05-20 19:49:20

İyilik bulaşıcıdır Ankaranın başlattıgı harekete Afşinli heşerimizin katılması bizler gurur duyuyoruz.Allah hayrını kabul eylesin inşAllah.

banner457

banner372

banner432

banner464

banner373