Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Ahmet Cemil Ceyhan,  Afşin'de çiftçilerin makine ve ekipman alımı harcamalarında yüzde 55 hibe desteği alacağını belirterek, en kısa sürede yatırım sürecinin tamamlanacağını kaydetti.

- TKDK'den Kahramanmaraş çiftçisine 2 milyon liralık destek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kahramanmaraş Koordinatörlüğünce kentteki çiftçilerle 2 milyon liralık katkı sağlayacak yatırımlar için sözleşme imzalandı.

TKDK İl Koordinatörü Ahmet Cemil Ceyhan, kurumlarında düzenlenen törende, üreten Türkiye'nin en önemli parçası olan çiftçileri desteklemekten büyük bir memnuniyet duyduklarını söyledi.

Daima üreten, istihdam eden, ülke ekonomisine ve şehrin tarımına katkı sunan tüm çiftçilere ve girişimcilere destek vermeye devam edeceklerini vurgulayan Ceyhan, Kahramanmaraş'ta ilk ödemeyi 2012'de yaptıklarını ve o tarihten bu yana hemen hemen her sektörden projeleri desteklerini belirtti.

Adeta her yeni dönemin kente yapılacak yeni yatırımların habercisi olduğunu vurgulayan Ceyhan, yatırım yapan, elini taşın altına koyan tüm girişimcileri desteklemeye devam edeceklerini belirterek, "Aspir, sarımsak ve kırmızı biber gibi tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştirilmesine kurum olarak önemli destekler veriyoruz. Bitkisel üretimde, üretimi arttırmanın yanı sıra çeşitliliği artırmak ve bunu yaparken de üretim teknolojilerini geliştirerek, ekolojik dengeyi ve insan sağlığını gözetmeyi amaç edinen bir anlayışın oluşmasını arzu ediyoruz. TKDK'nin tıbbi ve aromatik bitkilere sağladığı destek sayesinde Kahramanmaraş'ta ürün çeşitliliğin söz konusu olması aslında tahsis edilen hibelerin etkinliğini de gözler önüne sermektedir." ifadelerini kullandı.

Ceyhan, Dulkadiroğlu, Onikişubat, Elbistan, Afşin ve Türkoğlu ilçelerinden 14 çiftçinin makine ve ekipman alımı harcamalarına yüzde 55 hibe desteği alacağı ve en kısa sürede yatırım sürecinin tamamlanacağını kaydetti.

Editör: Haber Merkezi