Afşin Barosunda gerçekleştirilen olağan genel kurulda avukatlar, baro temsilcisini seçmek için adaylıklarını açıklayan Avukat Oğuzhan Erüstün ve Avukat Durdu Alp’e oy kullandı.

Karşılıklı nezaket yarışının sergilendiği seçimde toplam 32 oy kullanılırken, Avukat Oğuzhan Erüstün’e sandıktan 17 oy, Avukat Durdu Alp’e ise 15 oy çıktı. Her iki adayda oy pusulasına birbirinin ismini yazarak oyunu kullandı.

Avukatların çoğunluğunun oyunu alarak Afşin Baro Temsilcisi seçilen Avukat Oğuzhan Erüstün, kaybedeni olmayan bir seçimin yapıldığını belirterek, Afşin’e hayırlar getirmesini temenni etti.

Afşin Barosunu daha ileriye taşımak için bu göreve talip olduğunu dile getiren Erüstün, seçim sonucunun açıklamasının ardından şu ifadelere yer verdi:

“Afşin Baro Temsilcimiz Avukat Mehmet Turan ağabeyimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Afşin Baromuzu bugünlere kadar getirdi. Seçime katılan tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum . Seçimde bize oy versin ya da vermesin tüm meslektaşlarıma böylesi bir demokrasi şöleni yaşattıkları için teşekkür ederim. Temsilciliğimizi daha iyi noktaya getirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Amacımız savunmanın sahiplenilmesi, hukukun ilkelerinin ve mesleğimizin etiklerinin titizlikle korunması için çaba harcamak olacak. Bu süreci Kahramanmaraş Baro Başkanlığımız ve yönetim kuruluyla birlikte ilçemizdeki avukatlarla birlikte yürüteceğiz.”

7 yıldır Afşin Baro Temsilciliği görevinde bulunan Avukat Mehmet Turan da, “Afşin Baro Temsilciliği görevimiz bu gün son buldu. Ekim ayında gerçekleştireceğimiz olağan genel kurulumuz pandemi nedeniyle bugünlere kadar sarktı. Bu görev için iki avukat arkadaşımız aday oldu. Çok nazik ve centilmence bir seçimin ardından oyların çoğunu alan meslektaşımız Oğuzhan Erüstün Afşin Baro Temsilcimiz olarak seçildi. Temsilcimiz Oğuzhan Bey’i kutluyorum ve bundan sonraki süreçte de başarılar diliyorum” açıklamasında bulundu.


Diğer aday Avukat Durdu Alp de seçime katılan meslektaşlarına teşekkür ederek, Baro Temsilcisi seçilen Oğuzhan Erüstün’e görevinde başarılar diledi.

 

Editör: Haber Merkezi