'Mahalle Mahalle Afşin Köşesi'

"Afşin'in en büyük mahallesinde 'okul' yok"
Mahalle Mahalle Afşin köşemizin bu haftaki konuğu Yeşilyurt Mahallesi Muhtarı Adnan Gül oldu.
Ticaretle uğraşan  Adnan Gül, 30 Mart yerel seçimlerinde Yeşilyurt Mahallesinde muhtarlık seçimini kazandı ve görevine başladı.
Muhtar Gül, mahallesinde yapılan hizmetleri ve yapılması gereken hizmetler hakkında açıklamada bulundu.
Yeşilyurt Mahallesi Muhtarı Andan Gül, "Yeşilyurt mahallesi Afşin'in en eski ve en büyük mahallesi fakat mahalle sınırları içerisinde bir tane okulumuz yok."dedi.
Yeşilyurt mahallesinde yapılan hizmetleri sıralayan Muhtar Gül, "30 Mart Yerel seçimlerinde Yeşilyurt Mahalle muhtarlığına aday oldum, halkımız bu göreve beni layık gördü ve mahallemizde muhtar olarak göreve başladım. Yeşilyurt mahallemiz adından da anlaşıldığı gibi bahçesi bağı olan Afşin'in en yeşil mahallesidir. Mahallemizin nüfusu 8 bindir ve alan olarak da en  büyük mahallesidir. Mahallemizde bulunan Merkez Mezarlığımız Afşin Belediyesinin çalışmaları sonucunda güzel bir hal aldı. Daha önce bu mezarlığımız çok kütü durumdaydı. Aynı zamanda mahallemizde bulunan ikinci mezarlık olan Armutludede Mezarlığında yol ve parke çalışması yapıldı. Mezarlıklarımızda yapılan çalışmalardan dolayı mahallemiz adına Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven'e ve birim amirlerine teşekkür ediyorum. Aynı zamanda Artmutludede mezarlığımıza muhtarlık olarak mahalle sakinlerimizle birlikte bin adet çamı toprakla buluşturduk." şeklinde konuştu.
Afşin'in en büyük mahallelerinden birinin Yeşilyurt Mahallesi olduğunu ifade eden Gül, "Yeşilyurt mahallesi Afşin'in en eski ve en büyük mahallesi fakat mahalle sınırları içerisinde bir tane okulumuz yok. Mahallemizde okulun olmayışı mahalle sakinlerimizi çok perişan ediyor. Öğrencilerimiz başka mahallelerde bulunan okullara gitmek zorunda kalıyor. Bu öğrenci velilerine maddi olarak ayrı bir külfet getiriyor. Öğrenci velileri çocuklarını servise yazdırarak okula gönderiyor, durumu olmayan vatandaşlarımız ise küçük çocuklarını kendileri götürmek zorunda kalıyor. Çünkü okulların bulunduğu alan trafiğin çok yoğun oldu bir bölgede. Yeşilyurt mahallesinde yaşayan vatandaşlarımız en çok okul olmayışından yakınıyor.Mahallemizin en büyük problemi olan okulun biran önce biran önce mahallemize kazandırılmasını istiyoruz. Yetkililerden bu konuda acilen çalışma başlatılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Sulama kanalının ve Payamca Caddesinin elden geçirilerek hizmete kazandırılmasının gerektiğini ifade eden Gül, "Afşin'in en güzel mahallesi olan Yeşilyurt mahallesi yaklaşık 60 yıldan buyana bağ, bahçe, bostan sulama kanalı doğal sebeplerden dolayı özelliğini kaybetmiştir. Bu sebepten dolayı Yeşilyurt sakinleri babalarından kalan miras gördükleri ağaçlar kurumak üzeredir. Biran önce mahallemizde bulunan sulama kananlının tamiratının yapılması gerekiyor. Afşin'in oksijen alabildiği bir tek yerdir.Mahallemiz konum olarak çok güzel bir yerde ve diğer mahallerimizden vatandaşlarımız yaz aylarında yürüyüş yapmak için mahallemizin Payamca caddesini tercih ediyor. Fakat yolumuzun dar olması, kaldırımın olmaması ve ışıklandırmanın yetersiz olması nedeniyle vatandaşlarımız tedirgin oluyor. Yetkililerimizden bu sorunun çözülmesi için çalışma başlatmalarını istiyoruz. Payamca caddemiz ayrıca hastane yoluna direk olarak bağlanıyor orada yol genişletme çalışması ve kaldırım çalışması yapılırsa ambulanslarımız orayı kullanabilir ve trafik sorunuyla karşılaşmaz. Mahallemize bağlı olan TOKİ küme evleri yerleşim yeri olarak en güzel yerlerden bir tanesidir. Ne yazık ki TOKİ unutulmuş bir vaziyettedir. Çocukların ne bir oyun parkı var nede TOKİ sakinlerinin apartman haricinde zaman geçirebilecekleri ve dinlenebilecekleri bir yerleri yok. Mahallemizde kronikleşmiş bir su sıkıntısı mevcut. Yaz aylarını geride bırakmış olmamıza rağmen sularımız kesilmekte.Mahalle sakinlerimiz bu durumdan çok şikayetçi. Aynı zamanda sokak ve caddelerimizin bozuk olması ve kaldırımın olmamasından mahalle sakinleri çok şikayetçi. Mahallemizde okulumuzun olmamasından dolayı öğrencilerimiz okullarına gitmek için yolu kullanıyor.Bu durum trafik kazalarına sebep vermektedir. Cadde ve sokakları belirten hiçbir levha bulunmamaktadır. Aynı zamanda yolların dar olması sebebiyle ağaçlar yollarımızı kapatmış durumda. Bu durum büyük araçların geçmesine imkan vermemektedir. Bu ağaçların belediyemiz tarafından budaması yapılarak trafiğe elverişli hale getirilmesi gerekiyor. Mahallemiz nüfus ve alan olarak büyük bir yer olması sebebiyle mahallemizin acilen bir taziye evine ihtiyacı var. Mahallemizin vatandaşlarımız tarafından her zaman kullanabileceği bir sosyal tesise ihtiyacı var." şeklinden konuşmasını sonlandırdı.
Editör: Haber Merkezi