Eğitimci Yazar Abdulhakim Eren, Afşin’in beş ünlü ozanı Âşık Mahzuni Şerif, Hayati Vasfi Taşyürek, Kul Hamit, Âşık Hüseyin ve Âşık Yener’i eserlerini  ‘Kendi Penceresinden Beş Ünlü Ozan’ isimli kitapta topladı.

Aşık Mahzuni Şerif, Hayatı Vasfi Taşyürek, Kul Hamit Koca, Aşık Yener, Aşık Hüseyin Tenecioğlu gibi beş ünlü ustanın unutulmaz eserleri ve hayatlarını anlatıldığı Afşinli Yazar Abdulhakim Eren’in 176 sayfalık kitabı yayınlandı.

Afşin İlçesi Alemdar Mahallesi’nde 1949’da doğan Abdulhakim Eren, öğretmenlik, Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdür Yardımcısı görevlerinde bulundu. Mahalli gazete ve dergilerde kültürel yazılar yazan Eren, ilk kitabını yayınlayarak Kahramanmaraşlı yazarlar kervanına katıldı.

Afşin’i dünyaya tanıtmak ve ozanlara sahip çıkmak için ‘Kendi Penceresinden Beş Ünlü Ozan’ isimli kitabı kaleme aldığını belirten Eren, “ Kitabı hazırlama gerekçemiz Afşin Ovasının ününü dünyaya taşıyan, kendini anlatamayan, sesi duyulmayan ozanların sesi olmak istedik.  Kitabımızdaki ozanların eserlerine sahip çıkmak istedik. Çünkü bu ozanlarımız birçok şiiri bestelenmiş ve bu besteleri okuyan ünlü sanatçılar, eserlerin kime ait olduğunu söylemiyorlar. İşte bu noktada eser sahiplerini belgeleriyle ortaya koyup haklarını teslim etmeyi görev bildik.” dedi.

“Kitabın gelirleri öğrencilerin”

Kitabın gelirlerini de öğrencilere bağışlayacağını ifade eden Eren,“ Bu kitabın tüm gelirini  Kahramanmaraş Eğitim Vakfı kanalı ile öğrencilere bağış olarak vereceğim. Çünkü bu kitabı hazırlarken, bunu vaat etmiştim.  Allah nasip etti kitabımız yayına çıktı. Tüm gelirini öğrencilere bağışlıyorum, dolayısı ile bir kitap alan öğrencilere yüzde yüzünü burs vermiş olacaktır.” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi