Kahramanmaraş Valiliği’nde Vali Şükrü Kocatepe’nin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Servet Güngör, İl Özel İdare Şube Müdürleri ile ilçe kaymakamları katıldı.
İl Özel İdaresi yatırımları ve KÖYDES çalışmalarının değerlendirildiği toplantıda Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü olarak 2011 yılında 39 çeşit program için 6.756.252,61 TL Ödenek ayrıldığı, bu 39 proje içerisinden 23’nün bitirildiği, 5 projenin halen devam ettiği, 11 projenin ise başlanamadığı belirtildi. Başlanamayan 11 projeden 1’i için ihalede uygun teklif olmadığından programın yetiştirilmesi açısından ödeneğinin KÖYDES’e aktarıldığı, yine 1 tanesinin içme suları çalışmalarından dolayı kilit parke projesi iptal edilip Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü’ne aktarıldığı, diğer 9 projenin ödeneklerinin İlçelerin köyleri Hizmet Götürme Birliklerine aktarıldığı vurgulandı.
2011 yılı için ayrılan ödenekleri Merkez İlçe, Afşin, Andırın, Türkoğlu Pazarcık, Göksun, Ekinözü, Elbistan, Çağlayancerit ve Nurhak İlçeleri’ne ait köy yollarının düzenleme, satıh kaplama, 1. ve 2. kat asfaltlama, kilit parke, menfez ve köprü işleri ve yol bakım onarım çalışmalarının yapıldığı ifade edildi.
Bu çalışmalar sonucunda Kahramanmaraş Merkez İlçede 44 adet köy yolunda ve 15 adet oba yolunda malzeme bakım çalışması gerçekleştirilirken Afşin İlçesi’nde 18 adet köy yolu, Andırın İlçesi’nde 28 adet köy yolu, Ekinözü İlçesi’nde 8 adet köy, 10 adet oba yolu, Çağlayancerit İlçesi’nde 9 adet köy, 13 adet oba yolu, Elbistan İlçesi’nde 27 adet köy, 3 oba yolu, Göksun İlçesi’nde 18 adet köy yolu, Nurhak İlçesi’nde 3 adet köy yolu ve Türkoğlu İlçesi’nde 18 adet köy yolu malzeme bakım çalışması yapıldığı belirtildi.
Yatırım kaynağı, İl Özel İdaresince karşılanan ve yapımı 2011 Kasım ayında bitecek bu çalışmalarla yolların alt yapısı oluşturularak emniyetli ulaşım imkanı sağlanmış olacak. Değerlendirme toplantısında Su ve Kanal Hizmetlerinde 4.116.384,46 TL ödenek olduğu, 32 program ve projeden, 1 tanesinin tamamlandığı, 16’ının devam ettiği, 15 projede proje revizyon ve ihale çalışmaları yapıldığı ifade edildi.
Tarımsal Hizmetler alanında ise 2.579.137,00 TL ödeneğin bulunduğu 25 program ve projeden 11’nin tamamlandığı, 9 projede çalışmalarının devam ettiği 5 projeye başlanamadığı tüm alanlarda çalışmaların sağlıklı bir şekilde yürütüldüğü tüm programların tamamlanması için azami özen gösterilerek vatandaşın hizmetine sunulacağına dikkat çekildi.