Afşin Belediye Başkan Aday Adayı Güven:
“Afşin’imizi çok güzel günler bekliyor”
 
AK Parti Afşin Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Fatih Güven, sivil toplum örgütü temsilcilerinin önemine değinerek, “Kentin ihtiyaçlarının, vatandaşlar tarafından şikayete dönüştürülmeden önceden tahmin edilerek çözülmesi gelecekte de temel belediyecilik prensibi olacaktır. Bu nedenle sivil toplum örgütlerinin önemi her gecen gün artarak devam edecektir.” dedi.
AK Parti Afşin Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Fatih Güven, Afşin Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı İlyas Sarı’yı makamında ziyaret etti. 
Yapılan ziyarette Sivil Toplum Örgütleri’nin önemine değinen AK Parti Afşin Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Fatih Güven, “Bugün Afşin Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı İlyas Sarı’yı makamında ziyaret ettik. Gelişmiş toplumlarda sivil toplum örgütleri çok önemlidir. Yaşanan kettin ihtiyaçlarını ve beklentilerini yansıtma açısından önemli bilgiler içerirler. Günümüz belediyeciliğinde ihtiyaçların önceden kestirilerek gereğinin yapılması tartışılmaktadır. AK Parti’nin 2023 belediyecilik vizyonu da buna yöneliktir. Dolayısıyla kentin ihtiyaçlarının, vatandaşlar tarafından şikayete dönüştürülmeden önceden tahmin edilerek çözülmesi gelecekte de temel belediyecilik prensibi olacaktır. Bu nedenle sivil toplum örgütlerinin önemi her gecen gün artarak devam edecektir. Afşin’imizin güzü de sivil toplum örgütlerinden olan Afşin Sanayici ve İşadamları Derneği ve değerli başkan ve üyelerini ziyaret ederek, gelecekte ki Afşin’i konuştuk. Beklenti ve önerilerini dinledik. Bu görüşmeden sonra var olan enerjimiz ve Afşin’in geleceğine yönelik pozitif beklentilerimiz bizlere verilen sinerjiyle daha da arttı. İnşallah Afşin’imizi çok güzel günler bekliyor. Çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Bu vesileyle değerli Afşinli hemşerilerime saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.” dedi.
Afşin’in coğrafi konumdan gelişmeye uygun bir yer olduğunu ifade eden Afşin Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı İlyas Sarı, “Afşin Belediye Başkan Aday Adayı Fatih Bey’e bu ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum. Belediye hizmetlerinde şüphesiz sivil toplum örgütlerinin önemi tartışılmaz. Bu noktada sivil toplum örgütlerinin fikirleri, görüşleri alınabilir ise, toplumun birçok kesiminin ihtiyaçları ve öncelikleri tespit edilmiş olur. Buda yerel idarecilerin ellerini güçlendirir. Tüm belediye başkan aday adaylarımıza bu noktada bizlere gösterdiği teveccühten dolayı teşekkür ederiz. İnşallah bu tür toplantılar sürekli devam eder, sivil toplum örgütleri temsilcileri olarak bizler ve yerel yöneticiler, yaşanabilir bir Afşin adına emek ve gayreti sarf eder.   Afşin coğrafi konumu gereği gelişmeye çok uygun bir yer. Bunun getirdiği problemler mutlaka istişare edilerek ortak akılla çözmelidir. İşte nitekim bölgemizde bulunan yeni maden rezervlerinin doğamıza ve halkımıza zarar vermeden, rantabıl bir şekilde çıkarılıp bu madenlerinin Türkiye ve dünyaya arzı sağlanmalıdır. Bizler sanayiciler olarak tek başımıza büyük yatırımlar yapacak durumda olmaya biliriz fakat büyük şirketlerin küçük ortağı olacak durumdayız. Bu birliktelikleri çoğalması Afşin’in geleceğinin daha güzel ve parlak olması anlamına gelir.” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi