Afşinbey Eğitim Kurumları Genel Müdürü Orhan Ayhan, Afşin’e yeni bir özel okul kazandırmak için çalışmalara başladıklarını kaydetti. Müdür Ayhan, mevcut Adem Tatlı Okuma Salonu’nun geçici olarak kullanacaklarını önümüzdeki yıllarda ise, yeni bir bina inşaa edeceklerini vutguladı.
 
 
 
Afşinbey Eğitim Kurumları Genel Müdürü Orhan Ayhan, Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Sarı, Afşin Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı İlyas Sarı, Afşin’de faaliyet gösreten basın mensuplarıyla bir araya gerelek yapılan çalışmaları aktardılar.
 
Afşin’e yeni bir özel okul çalışması başlattıklarını kaydeden Afşinbey Eğitim Kurumları Genel Müdürü Orhan Ayhan, “Yönetim kurulumuzla birlikte eğitim adına ne yapabiliriz diye bir toplantı yaptık. İnşallah Afşin’de özel okul açmaya karar verdik. Okulla ilgili olarak çalışmalarımız şu anada devam ediyor. Resmi işlemler halen sürüyor. Şu anda bu yıl öğrenci alacağız. Dershane ve okuma salonumuz gerekli derslik sayısına sahip. Bir yıl gibi süreyle bu binalarımızı kullanmayı düşünüyoruz. Ana sınıfı, ilköğretim 1,2 ve 3. sınıfı bu yıl olmak üzere öğrenci kayıtlarımıza başladık.” dedi.
 
-“Yeni okul için bina inşaa edeceğiz”
 
Yeni okul için yeni bir bina inşa edileceğini kaydeden Afşinbey Eğitim Kurumları Genel Müdürü Orhan Ayhan, “ Resmi işlemler tamamlandıktan sonra Hilal Kent civarında 10 dönümlük arazimizde okul inşaatına başlayacağız. Yaklaşık 2 milyon TL gibi bir maliyet düşünüyoruz. Oyun alanları, bahçesi ve modern binasıyla tam anlamıyla kompleks bir bina yapacağız.  Afşin eğitim alanında geri gözükmesinin en büyük nedeni kaliteli öğrencilerin Elbistan’a gitmesi ve bu öğrencilerin başarılarının Elbistan’a mal olmasıdır. Günlük Elbistan’a öğrenci götüren 20 minibüs var. Bu gidenlerin çoğu da ilköğretim öğrencisi.
Bu başarıyı Afşin’e çekme adına okulu açmaya karar verdik. Afşin’e ve eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyorum.”şeklinde konuştu.
 
Afşin Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı İlyas Sarı ise, “Bize sorduklarında Afşin’de neden özel okul yok dediklerinde cevap veremiyorduk. Afşin eğitim hizmetleri bu çalışmayla ilçemizdeki önemli bir eksikliği doldurmuş olacak.  Bu tür teşebbüsler Afşin’de artsa bizler Afşinli iş adamları olarak daha rahat cevap verebileceğiz. Geç kalınmış mıdır? Bu işler nasiptir. Biz bundan sonra nasıl başarılı eğitim alabiliriz buna bakmalıyız. Binanın fiziki şartları çok uygun. İlköğretimin haricinde orta ve lise eğitimi bile rahatlıkla verilebilir. Yeni bina inşaatıyla birlikte okulun eksiği kalmayacaktır. Bu işte emeği geçenleri tebrik ediyorum. ”dedi.
 
Editör: Haber Merkezi