AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak, Afşin’e Fen Lisesi’nin açılacağını kaydederek, yeni eğitim ve öğretim yılında öğrenci alınacağının müjdesini verdi. 

Milli Eğitim Bakanlığı, okul türlerinin azaltılmasına yönelik çalışmalar kapsamında ortaöğretimde 2008' de 79 olan okul türünü son 6 yılda 9’a düşürdü. 2014-2015 eğitim öğretim yılından itibaren 9. sınıflardan başlamak üzere kademeli olarak geçilecek. Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Anadolu Lisesi, Güzel Sanalar Lisesi, Spor Lisesi bulunacak.

 Afşin’e müjdeli haberi veren AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak, “Afşin, eğitim-öğretim konusunda önemli ilçeler arasında. Afşin’de eğitim çıtasını yükseltmek için geçe gündüz çalışıyoruz. Bilindiği üzere, Milli Eğitim Bakanlığı, Anadolu Öğretmen Liselerini kapatarak yeni bir yapılanmaya girdi. Bu istikamette Afşin Milli Eğitim Müdürlüğü’müzün Afşin’deki Anadolu Öğretmen Lisesi’nin Fen Lisesi’ne dönüştürülmesi konusunda çalışma yürüttü. Bu talep Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından olumlu karşılanarak Afşin’e Fen Lisesi açılması kararı verilmiştir. Bu lisenin açılması konusunda bizlere önemli destek veren Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Kocabıyık’a, Başbakanımızın Danışmanı Sefer Turan’a ve AK Parti Grup Başkan Vekilimiz Mahir Ünal’a teşekkür ediyorum. Afşin’e hayırlı olsun” diye konuştu.

 

 

 

Editör: Haber Merkezi