Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, Afşin’e 5 okul yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı’nın çalışmaların başlattığını bildirdi. Buna göre Afşin’e Namık Kemal İlkokulu, Gazi Osman Paşa İlkokulu, Afşin İmam Hatip Ortaokulu, Afşin Kız Meslek Lisesi ve Tanır Lisesi yapılacak.
Kahramanmaraş Valiliği, düzenlediği bir toplantıyla ilçelerin derslik ihtiyaçları belirlendi. Belirlenen bu derslik ihtiyaçları Milli Eğitim Bakanlığına sunuldu. Sunulan bu planda Afşin’ e Namık Kemal İlkokulu, Gazi Osman Paşa İlkokulu, Afşin İmam Hatip Ortaokulu, Afşin Kız Meslek Lisesi ve Tanır Lisesi yapılması planlandı. Afşin Kaymakamlığı da yer tespit çalışmalarına başladı.
Afşin’e hayırlı olsun diyen Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, “Geçtiğimiz günlerde Sayın Valimiz Başkanlığında bir toplantı düzenlendi. Bu toplantıya İlçe kaymakamları ve Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de katıldı. Düzenlenen bu toplantıda 2013 yılında Milli Eğitim Bakanlığına sunulmak üzere okulların planlaması yapıldı. Planlama Milli Eğitim Bakanlığı’na sunuldu. Yetkililerden aldığımız bilgilere göre, bakanlığa sunulan bu planlama onaylandığı ifade edildi. Afşin Kaymakamlığı olarak derhal teklif ettiğimiz okullarla ilgili yer tespit çalışmalarına başladı.” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi