Afşin Milli Eğitim Müdürü Mahir Turan, Afşin’e 24 derslik İmam Hatip Lisesi ve 200 öğrenci kapasiteli yurt yapılacağını kaydetti.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından daha önceleri Afşin’e 16 derslik İmam Hatip Lisesi ve 100 öğrenci kapasiteli yurt yerine 24 derslik ve 200 öğrenci kapasiteli yurt yapılacağı bildirildi. Okul ve yurt inşaatı için yaklaşık 1 aya kadar ihaleye çıkılması bekleniyor.

Konu hakkında bilgi veren Afşin Milli Eğitim Müdürü Mahir Turan, “Afşin için İmam Hatip Lisesi yıllardır bina ve fiziki eksikliği yaşanıyordu. Biz konuda gerekli girişimlerde bulunduk. Daha önceden planlanmış olan 16 derslik ve 100 öğrenci kapasiteli yurdun inşaatını girişimlerimiz sonucu 24 derslik ve 200 öğrenci kapasiteli öğrenci yurduna çıkarttık. Şuanda binamız için ihale çalışmaları başladı. Yer konusuyla ilgilide çalışmalar devam ediyor. Bir ay içerisinde bu ihalenin yapılmasını bekliyoruz. Bu okulumuz yapıldığında öğrencilerimiz, daha güzel bir yerde eğitimlerini görecekler. Mevcut okulu muzunda tadilat yapılarak başka bir eğitim kurumuna verilecek. “ dedi.

İlçede bulunan okullarda bakım onarım çalışmalarının da devam ettiğini kaydeden Turan, “Şuanda birçok alanda okullarımızın eksikliklerini gideriyoruz. Okullarımızın çatı, duvar, boya gibi birçok çalışmalarda bulunuyoruz. Bu çalışmalarda bizlere katkı sağlayan Ankara’daki yetkililerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi