Sağlık Bakanlığı tarafından Afşin’e 1’i paletli 2 adet ambulans gönderildi. Ambulanslar düzenlenen törenle teslim edildi.
Afşin 112 Acil Servisi önünde gerçekleşen anahtar teslim törenine Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü İlker Çitil, Afşin Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Muhammet Aysan, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak, AK Parti Afşin Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Güven ile diğer davetliler katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, “Bilindiği üzere ilçemizde üç adet 112 acil sağlık istasyonu var. Geçtiğimiz yılarda ambulanslarımız tahsis edildi bu istasyonlarımıza, bu yılda bir tanesi paletli olmak üzere iki tane yeni ambulansımız ilçemiz kadrosuna katıldı. Vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Bu ambulanslarımızın ilçemize kazandırılmasında emeği geçen hükümetimize, Bakanlığımıza, Sayın Valimiz Şükrü Kocatepe’ye ve İl Sağlık Müdürümüz İlker Çitil’e teşekkür ediyorum ilçemiz adına. İnşallah kazasız belasız vatandaşlarımıza uzun yılla hizmet eder. Bu hizmetle ilçemizde sağlıkla alakalı önemli bir hizmeti gerçekleştirmiş olduk.” dedi.
Daha sonra konuşma yapan Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü İlker Çitil, “Kahramanmaraş’a tahsis edilen 9 ambulanstan 2 adetini Afşin’e hizmet için getirdik. Bu ambulanslardan bir tanesi kış koşullarında, engelli arazilerde hizmet verebilmesi için yapılan kar paletli ambulansımız, özel durumlar için ilçemizde hazır bulundurmamız gerekiyor bunu. Kahramanmaraş genelinde 30 adet 12 acil istasyonu bulunmakta ve bu istasyonlarımızda 486 adet sağlık personeli çalışmakta. Bu istasyonlarımızda toplam 60 adet ambulansımız bulunmakta.” diye konuştu.
“112’ye gelen çağrıların %97’si asılsız”
112’ye gelen acil çağrılarının %97’sinin asılsız olduğunun altını çizen Çitil, “2013 yılında il çapında toplam çağrımız 1 milyon 778 bin çağrı oldu. Bunun 62 bin 353’ü gerçek çıktı. Diğer çağrılar maalesef asılsız çağrı olarak kayıtlara geçti. Yoğun kış koşullarında 2013 yılında 54 vaka ile karşılaştık. İl genelinde 30 istasyonumuz var ve bunların 3’ü Afşin’de. Afşin’de de toplam vakamız 2013 yılı içerisinde 12 bin 687 çağrı gerçekleştirildi ve bunun 4 bin 257 tanesi gerçek vaka olarak kayıtlara geçti. Diğer çağrılar asılsız çıktı. Bu vesileye hem ilçemizdeki vatandaşlarımıza hem de tüm ülkemize seslenmek istiyorum. 112 gelen çağrıların %97’si asılsız ihbar ve çağrı oluyor. Tüm vatandaşlarımızı bu konuda duyarlılığa davet ediyorum. Çünkü her asılsız çağrı bizlerin vaka ulaşım oranımızı çok etkiliyor. Belki bir hayata maal olacak sonuçlarda doğurabilir.” dedi.
Editör: Haber Merkezi