2019 Yılı Ocak Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası'nda, Afşin'e 1 uzman doktor 2 sağlık personeli atandı.

2019 Yılı Ocak Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası'nda, Afşin'e Göğüs Hastalıkları başta olmak üzere Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji, Genel Cerrah, İç Hastalıkları ve Ortopedi ve Travmatoloji branşlarında kadro açılmıştı.

İsteğe bağlı iller arası atama tayin ve yer değişikliği başvurusu için sürecinin ardından 24 Ocak 2019 Perşembe günü noter huzurunda bilgisayar ortamında gerçekleştirilecek kura ile Afşin Devlet Hastanesine İç Hastalıkları Bölümüne 1 uzman tabip, Afşin İlçe Sağlık Müdürlüğüne 1 ebe ve 1 sağlık memuru ataması gerçekleşti.

Eksikliği En Çok Hissedilen Bölüm Yine Boş Kaldı!

2019 Yılı Ocak Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurasının ardından Afşin Devlet Hastanesine uzun zamandır kadrosu boş olan Göğüs Hastalıkları branşı yine boş kaldı.

Türkiye’nin en büyük termik santrallerini sınırları içerisinde barındırmasından dolayı, akciğer ve solunum rahatsızlıklarının had safhaya çıktığı Afşin'de, uzun zamandır göğüs hastalıkları uzmanı ataması yapılmadı.

Solunum sistemi hastalıkları, kalp krizi, astım, akciğer kanseri ve akut solunum sistemi enfeksiyonu gibi hastalıklardan muzdarip olan vatandaşlar Afşin Devlet Hastanesi’nde, göğüs hastalıkları uzmanı olmadığından dolayı hastalar, tedavi için veya raporla alması gereken ilaçları yazdırmak için, çevre il ve ilçelere gitmek zorunda kalıyor.

Bu durum, hasta ve hasta yakınlarının tepkisine neden olurken, vatandaşlar Afşin'e en kısa zamanda Göğüs Hastalıkları Uzmanının atanması bekliyor.

İç Hastalıkları Bölümü Dışında 4 Branş Boş Kaldı!

2019 Yılı Ocak Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurasında Afşin Devlet Hastanesi’ne için Göğüs Hastalıkları, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji, Genel Cerrah, İç Hastalıkları ve Ortopedi ve Travmatoloji olmak üzere 5 uzman hekim, Afşin İlçe Sağlık Müdürlüğü' 1 ebe, 1 tıbbı sekreter, Afşin İlçe Sağlık Müdürlüğü Büyüksevin Sağlık Evi'ne 1 ebe, Afşin İlçe Sağlık Müdürlüğü Esence Sağlık Evi'ne 1 ebe, Afşin Devlet Hastanesi'ne 1 psikolog, Afşin 2 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'na 1 ilk ve acil yardım personeli kadrosu açılmıştı.

Kura sonucunda sadece Afşin Devlet Hastanesine İç Hastalıkları Bölümüne 1 uzman tabip, Afşin İlçe Sağlık Müdürlüğüne 1 ebe ve 1 sağlık memuru ataması yapıldı.

Editör: Haber Merkezi