Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 depremleri ile hasar gören Afşin’e 1000 adet kalıcı konut yapacak.

Deprem yıkım gören Afşin Belediye Hizmet Binası enkazının kaldırılması çalışmalarının ardından açıklama yapan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Afşin’de TOKİ aracılığıyla 1000 adet kalıcı konut ihalesi hazırlıklarına başlandı, kısa süre içerisinde ihale tamamlanacak. Toplam bir yıl içerisinde de kalıcı konutların tamamlanacak ve sahiplerine teslim edilecek” dedi.

Başkan Güven açıklamalarının devamında; “İlk gün saat 04:17’de olan depremden sonra belediye personeli olarak ayaktayız, zaten karla mücadele yapıyorduk. Afşin’e ısınma çadırlarını açtıktan sonra 10:30 gibi Kahramanmaraş’a kendi kurtarma ekibimizle hareket ettik. Orada 2 ölü, 1 yaralı çıkardık ama saat 13:17’de olan depreme çalışmalar sırasında yakalandık. Hemen Afşin’imize döndük. Yolda Çorum Valimizle görüştük. Valimiz 3 gibi Afşin’e intikal etti. O saatten sonra afetin koordine edilmesi, yardımların ulaştırılması için çalışmalara başlandı. Barınma ihtiyaçlarını önemli bir şekilde çözüldü ve kırsal mahallelere de çadır temini devam ediyor. Afşin’imizde çadır kentlerimiz tam dolmadı, boş alanlar var. Bir taraftan da konteyner kent çalışması devam ediyor.

Öncelikle çadır kentler kuruldu, çadır ihtiyacı karşılandı. Bu iş bittikten sonra sıra konteyner kent çalışmalarına başlanacak. Dün Çevre ve Şehircilik Bakanımız Elbistan’daydı ve toplantıya katıldık. Afşin’e TOKİ aracılığıyla 1000 adet kalıcı konut ihalesi hazırlıklarına başlandı, kısa süre içerisinde ihale tamamlanacak. Toplam bir yıl içerisinde de kalıcı konutların tamamlanacağını söyledi sayın bakanımız. Bir yıl içerisinde hak sahiplerine teslim edilecek. Devletimiz tenkitlere başladı. Depremzede evi hasar görmüş vatandaşlarımıza 2 seçeneği olacak. Birincisi konteyner kent, ikincisi de kira yardımı. İkisinden birini vatandaşlarımız tercih edebilecekler.

Çok büyük afet yaşadık, bunu hep birlikte tüm Türkiye tek vücut olarak karşıladık. Yıkılmadık, yıkılmayacağız. Ölenlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Siyaset üstü bir konu, biz ilk günden beri görevimizin başındayız. Hatta ulusal basın Kahramanmaraş’la ilgili haberleri bizden aldılar. Rabbime şükürler olsun bir yaralıyı kurtarırken enkaz altında kalmaktan kurtulduk. Ekibimin hepsini Kahramanmaraş’a götürmüştüm enkaz kaldırma çalışmaları için, oraya gitmeseydik belediye ki can kaybımız çok daha büyük olabilirdi. Bu da Allah’ın bir lütfu diyorum. Hamdolsun şükürler olsun. Belediye binamız 1983 yılında tamamlanan bir binaydı. Olmasa iyi olurdu ama üzülüyoruz bir çalışanımız orda şehit verdik. Mikail kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum, kederli ailesine başsağlığı diliyorum. Bunun hep birlikte üstesinden kalkacağız” açıklamalarında bulundu.

Editör: Haber Merkezi