İstanbul'da faaliyet gösteren AFŞİNDER, bir çevre bilinci oluşturmak için başlattığı “Doğayı Seviyorum, Çevreyi Koruyorum” projesiyle çevreye az zarar veren dernek olarak “YEŞİL DERNEK” unvanını verildi.
 
İstanbul'da faaliyet gösteren AFŞİNDER, bir çevre bilinci oluşturmak için başlattığı “Doğayı Seviyorum, Çevreyi Koruyorum” adlı projede toplanan atık yağ,  atık pil ve sert plastik maddelerinin geri dönüşümünden dolayı, çevreye az zarar veren dernek olarak “YEŞİL DERNEK” unvanını aldı.
 
Küçükçekmece Belediyesi ile ortak yürütülen geri dönüşüm ve çevreye zararlı maddelerin toplanması projesinde toplanan sıvı yağ, pil ve sert plastik maddeler Küçükçekmece Belediyesinin anlaşmalı olduğu firmalara devredildi. Bu proje sayesinde ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere “Tekerlekli Sandalye” alındı.
 
Dernek merkezinde yapılan programa, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, Bahçelievler Belediye Başkan Yardımcısı Mevlid Uyan, Dulkadiroğlu Dernekleri Genel Başkanı Hakan Türker Dulkadiroğlu, Göksun Dernek Başkanı Veli Gürbüz,  Ekinözü Dernek Başkanı Nuri Kesgin, Büyüktatlar Dernek Başkanı Ali Kara, Küçüktatlar Dernek Başkanı Mehmet Barel,  Maraşder, Türkoğlu ve Nurhak Dernek Yöneticileri ile çok sayıda misafir katıldı.
 
Programda konuşma yapan AFŞİNDER Başkanı Ahmet Ardıç, “bu Yeşil Dernek projesinin çok önemli olduğunu , sözde değil özde bir çevreci olmanın öneminden bahsederek, gelecek neslin sağlıklı olabilmesi için şimdiden bu gibi küçük önlemlerin alınmansın yarın büyük meyveleri toplanacaktır. Bu sayede hem üyelerimize çevre bilinci oluşturduk, hem de ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere Tekerlekli Sandalye  kazandırdık. Sebep olanlardan ve bu projeye destek verenlere Can ı Gönülden Teşekkür Ediyorum, bu gurur sizin” şeklinde konuştu.
 
Kahramanmaraş Milletvekili  Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu  konuşmasında, "Bu tarzda çalışan dernek sayımız çok azdır. Duyarlı davranarak farklı alanlarda farkındalık oluşturan AFŞİNDER’i Tebrik Ediyorum, başarılarının devamını diliyorum" dedi.
 
Program sonunda atık maddeler teslim edilip, Tekerlekli Sandalye teslimatları yapıldı. Bu duyarlı hareketten dolayı Derneğimize Küçükçekmece Belediye Başkanı tarafından düzenlenen Teşekkür Belgesi  Milletvekili Yıldırım Mehmet RAMAZANOĞLU ve Belediye Başkan Yardımcımız Mevlid UYAN tarafından Dernek Başkanı Ahmet ARDIÇ’a takdim edildi.  
Editör: Haber Merkezi