İstanbul’da faaliyet gösteren Afşin Eshab-ı Kehf Dostluk Kültür ve Çevre Derneği (AFŞİNDER), Afşin İlçe Müftülüğüne bağlı camiye  bin 100 adet plastik Kuran’ı Kerim rahlesi dağıttı.

Afşin Pınarönü Camii’nde düzenlenen rahle dağıtım programında, Afşin Eshab-ı Kehf Dostluk Kültür ve Çevre Derneği ilçe merkezi ve mahallerinde bulunan 126 caminin yaz kuran kursunda eğitim gören minikler için dağıtılan rahleler, imamlara teslim edildi.

Afşin’i ve Eshab-ı Kehf’i tanıtma odaklı çalışmalarından dolayı AFŞİNDER’e teşekkür eden Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, “ İlçemizdeki camilerimizde açılan yaz kuran kurslarında eğitim gören çocuklarımız için dağıtılan rahlelerde Kuran’ı en güzel şekilde öğrenecekler” dedi.

Camiler için temin edilen rahlelerde çocukların bir düzen içerisinde eğitim alacaklarını söyleyen Afşin Kaymakamı Budan, “ Bu rahlelerin ilçemize ulaşmasına sebep olan hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. İmam arkadaşlarımız, kutsal kitabımız aracılığıyla, çocuklarımıza inandığımız ve iman ettiğimiz Kuran’ı Kerim’in değerlerini ve Peygamber Efendimizin sünneti ışındığına öğretmeye devam edecekler.” diye konuştu.

Rahlelerin, Afşin’deki camilere ihtiyaca göre dağıtılacağını belirten Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, “AFŞİNDER tarafından dağıtılan rahlelerde çocuklarımız Kuran’larını en güzel şekilde öğrenecek. Bu rahlelerin temin edilmesinde maddi ve manevi katkıda bulunan, emekleri bulunan kardeşlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Afşin’deki camilere bin 100 adet plastik rahle dağıtıldığını ifade eden AFŞİNDER Başkanı Ahmet Ardıç, “ Derneğimizin amacı gurbette bulunan hemşerilerimize hizmet etmek, birliğini ve bütünlüğünü sağlamak. Dernek olarak birçok sosyal sorumluk projesine de destek olmaya çalışıyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımız son birkaç yıldır, yaz kuran kurslarında eğitim gören öğrencilerimize müftülüklerimiz aracılığı ile cüzlerini dağıtıyor. Camilerimize destek olmak ve kurslarımızda Kuran öğrenen çocuklarımız için rahle kampanyası başlattık. İnşallah çocuklarımız, bu rahlelerin üzerinde daha rahat Kuranlarını öğrenecek ve imam arkadaşlarımız yardımcı olacaklardır. Bu kampanyaya destek olan bütün hemşerilerime derneğim adına ve şahsım adına teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı Hakan Topaktaş’ın da katıldığı tören, Afşin Kaymakamı Budan’ın, AFŞİNDER Başkanı Ardıç’a camiler için temin edilen Kuran rahlelerinden dolayı teşekkür plaketi vermesi ve rahlelerin imamlara teslim edilmesinden sonra sona erdi.

 

Editör: Haber Merkezi