AFŞİNDER, Dernek Merkezinde Kahramanmaraş ve Ülke Sanayisinin Gelişimi Konulu söyleşi gerçekleştirdi. Programın onur konuğu Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sanayi E. Genel Müdürü Süfyan Emiroğlu oldu.
Programın açılış konuşmasına, AFŞİNDER Başkanı Ahmet Ardıç, “Davetimizi kırmayarak bizim için Ankara’dan programa icabet eden Sayın Genel Müdürümüze ve konunun ehemmiyetini kavrayarak vakit ayırıp derneğimize gelen tüm Hemşerilerimize Teşekkür Ediyorum diyerek başladı.Davetlilere son yapılan Yeşil Dernek Projesi hakkında bilgi vererek,  Projenin çok büyük bir anlam taşıdığını, tüm Hemşerilerimizin duyarlı davranıp destek olması gerektiğini söyledi. Ayrıca günün konusu olarak, Sanayinin, küçüğü, büyüğü her aşaması zevklidir. Hammaddeden bir mamul üretmek kadar zevkli bir şey yoktur. Üretim bir Ülkenin Kalkınması için çok önemlidir. Tüm Üreticileri canı gönülden kutluyorum. Üreticilerin azaldığı, Tüketicilerin çoğaldığı bir dönemde ekonomi de tehlike sinyalleri veriyor demektir.” dedi. 

Daha sonra kürsüye gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sanayi E. Genel Müdürü Süfyan Emiroğlu ise konuşmasıda, günümüzde vizyon sahibi sivil toplum kuruluşlarının çok önemli bir yerde olduğunu vurguladı.
Emiroğlu,”İstanbul’da yaşayan gurbetçi hemşerilerimizin sesi soluğu olan, Ankara’dan takip ettiğimiz kadarıyla çok üst düzey projelere imza atan, bugün de bizleri böyle, hem Ülke, hem de Kahramanmaraş için ana damar olan, Sanayinin Gelişimi konulu bir programda buluşturduğu için başta AFŞİNDER Başkanı Sayın Ahmet Ardıç ’a, tüm Yönetim Kuruluna ve siz katılımcılara teşekkür ediyorum.” dedi

Sayın Genel Müdür Süfyan EMİROĞLU, söyleşiyi iki bölüme ayırdı. Birinci bölümde Ülke Sanayisinin nerelerde olduğu, Dünya Ekonomisinde Katma Değerli ürünlerin çok önemli olduğunu, Ülkemizin yeni ürünler üretmesi gerektiğini, Dünyada rekabetin önemli olduğunu, bugün güçlü ekonomisi olan tüm büyük Ülkelerin temelinde gelişmiş bir sanayinin ve teknolojinin olduğunu görseller eşliğinde anlattı.

Programın ikinci bölümüne ise Kahramanmaraş’ın bugünkü durumu hakkında bilgi vererek başladı. Kahramanmaraş üretiminin ilk sıralarında Gıda, Tekstil , Altın, Madeni Eşya olduğunu, Ülke içerisinde bu ürünlerde çok önde olduğumuzu ama genelde hep fason yapıldığını bir an önce markalaşmaya gidilmesi gerektiğinden bahsetti. Çünkü fason ürünlerin karı ile markalı ürünlerin satış karı arasında çok büyük bir fark var dedi. Kahramanmaraş Sanayisinin ve ekonomisinin gelişiminde çözüm önerisi olarak ta Gıda, Tekstil, Altın, Enerji, Turizm gibi faktörleri çok etkin kullanmamız gerektiğinden bahsetti. Afşin için ise Linyit, Bakır, Gübre ve Eshab ı Kehf in ekonomik gelişimde çok büyük bir önem kazandığını, anlattı.

Devlet ile sanayicinin beraber çalışması için aralardaki bürokratik engellerin aza indirilmesi gerektiğine de vurgu yapan Sayın Emiroğlu, son olarak , “Sanayici olmak çok zor ama, Sanayici olmadan da bir Ülkenin Kalkınması mümkün değildir” dedi.

Programa Uluslar arası Rabia Platformu Genel Koordinatörü A. Cihangir İŞBİLİR, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Müdür Yrd. Tamer CEVİZ, Küçüktatlar Dernek Başkanı Mehmet BAREL ve Yönetimi, Büyüktatlar Dernek Yönetimi, Akra FM Program yapımcısı Mustafa DURMAZ, Altınist Kuyumculuk Yön.Kur.Bşk. Said GÜNAY, Beylikdüzü Cerrahi Tıp Merkezi, Gen. Md. Cuma BÜLBÜL, ile çok sayıda iş adamı veçok sayıda vatandaş katıldı.

Program sonunda günün anısına Sayın Genel Müdür Süfyan Emiroğlu ‘na, AFŞİNDER Başkanı Ahmet Ardıç plaket takdim etti. 
Editör: Haber Merkezi