AFŞİNDER’de deprem ve doğal afetlerde temel hayatta kalma teknikleri konulu eğitim verildi.  

Afşin Eshab-ı Kehf Dostluk Kültür ve Çevre Derneği tarafından uzun yıllardır geleneksel hale gelen Cumartesi Sohbetleri programında bu hafta, hem ülke gündeminde olan hem de herkes için hayati önem arz eden bir konu idi. Farklı dernekler ile kaynaşmanın da hedeflendiği programlarda bu hafta üyeler İstanbul Bağcılar da faaliyet gösteren Afşin Büğet Dernek merkezinde toplanıldı.

Toplantıya dernek üyelerinin ailecek katıldıkları dikkatten kaçmadığı gibi Afşinder Üniversite öğrencileri, MARAŞFED Başkanı Uğur Yinanç, Elbistan Dernek Başkanı Latif Erdoğan, Arıtaş Dernek Başkanı Adem Çelik ile programa ilgi duyan hemşeriler salonu doldurdular.

Programın açılış konuşmasını ev sahibi olarak Büğet Dernek Başkanı Ramazan Yetgin yaptı. Yetgin konuşmasında böyle anlamlı bir programın dernek merkezlerinde yapılmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, birlik ve beraberliklere vesile olan bu organizasyonların hele de hayati önem taşıyan bir konu için burada sizleri ağırlamaktan çok mutlu olduğunu ifade edip, emeği geçenlere teşekkür ederim dedi.

- Her ailenin acilen şu soruların cevabını kendi arasında netleştirmesi lazım

Nerde toplanacağız?  Kim kimi arayacak?  Nereye sığınacağız?

Daha sonra kürsüye gelen AFAD EĞİTMENİ Mustafa Kaya ise deprem ve doğal afetlerde küçük alınabilecek önlemler ve herkes tarafından yapılabilecek tedbirler ile hayatta kalabilir veya bir başkasının hayatta kalmasına vesile olabiliriz. Slaytlar eşliğinde olabilecekleri ayrıntılı bir şekilde anlatan Kaya, en önemli konuların başında aile olarak nerde toplanacağız, kim kimi arayacak ve nereye sığınacağız konusunun hemen konuşulup anlaşılması gerekiyor.  Ailenin her ferdinin deprem ve afetlerde yapması gereken bu basit görevi öğrenmesi şart, dedi. Öncesi ve sonrasında olabilecekler konusunda ayrıntılı bilgi veren kaya bina yapılarının önemine de dikkat çekti.

Gündeme dair değerlendirme yapan Federasyon ve Dernek başkanlarından sonra Afşinder Başkanı Ahmet Ardıç ise şunları söyledi. Uzun zamandır bu konu üzerine çalışıp uygun zamanın oluşmasını bekliyorduk. Bu hafta gerçekten hepimiz için hayati önem arz eden bir konu için bir araya geldik. Mustafa beye değerli sunumları için teşekkür ediyorum, eminim ki dinleyenlerin aklında hayati konular mutlaka kalmıştır. Allah böyle bir imtihan ile kimseyi sınamasın ama başımıza gelirse de temel düzeyde bir bilgimiz olması açısından bu konu önem arz ediyor. Bugün yine gördük ki bu toplantılarımızı uygun vakitlerde farklı derneklerimizde yaparak hemşerilerimiz arasında samimiyet ve kaynaşmaya vesile oluyoruz, tüm katılımcılara, öğrenci kardeşlerimize, Büğet dernek başkanımız Sayın Ramazan Yetgin ve yönetim kuruluna ev sahiplikleri için çok teşekkür ediyorum dedi.

Program sonunda sunumları için AFAD EĞİTMENİ Mustafa KAYA ‘ya günün anısına Afşinder Başkanı Ahmet ARDIÇ ve Büğet Dernek Başkanı Ramazan YETGİN plaket takdim etti.  

Editör: Haber Merkezi