Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Afşin’den sivil toplum örgütleriyle birlikte Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Fatih Mehmet Karaaslan ile görüştüklerini belirterek, “Afşin’e inşallah 4 yıllık yüksekokul kazandıracağız” dedi.
Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Afşin Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mustafa Dolaz, İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Canpolat, Afşin Ticaret Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, Afşin Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı İlyas Sarı ve Afşin Kent Konseyi Mevlüt Taşkale, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Fatih Mehmet Karaaslan’ı makamında ziyaret ettiler.
Heyet yapılan ziyarette, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Fatih Mehmet Karaaslan’a Afşin’de düzenlenen Eshab-ı Kef Sempozyumu için teşekkür etiler.
Yapılan ziyareti değerlendiren Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, “Eshab-ı Kehf Sempozyumu çerçevesinde Kahramanmaraş’ta Afşin sivil toplum kuruluşlarıyla beraber ziyaretlerimiz oldu. Bu ziyaretlerimizin iki amacı vardı. Uluslararası bir sempozyumun başarılmasında büyük emekleri olan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitemize teşekkür için gittik. Ayrıca sivil Afşin toplum kuruluşlarımızla beraber bir müracaatımız olmuştu üniversitemize, ilçemizde sağlık yüksekokulunun kurulması noktasında girişimlerimiz olmuştu. Bu konun ne aşamada olduğunu ve okulun açılmasının hızlandırılması için bizlere ne görev düştüğünü öğrenmek için Sayın Rektörümüz Fatih Mehmet Karaaslan ile görüş alışverişinde bulunduk. Sayın rektörümüzde bizlere gayet olumu şeyler söyledi. Mümkün olan en kısa zamanda 2013 yılı eğitim öğretim sezonuna yetiştirilmesi için uğraşacağız olmazsa da 2014 eğitim öğretim yılına inşallah okulumuz açılmış olur. Sağlık sektörü bilindiği gibi tüm dünyada en çok eleman istihdam eden ve eleman istihdam konusunda da en açık alan. Dolayısıyla hem Afşinli gençlerimiz için hem de dışarıdan şehrimize okumak için gelen gençlerimiz için güzel bir bölüm olacağını düşünüyorum. Okulumuzun Afşin’de açılması için çaba gösteren Afşin Meslek Yüksek Okulu Müdürümüz Mustafa Dolaz’a ve Afşin sivil toplum kuruluşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Ayrıca sağlık yüksekokulumuzun biran evvel açılması içinde YÖK’e çağrıda bulunuyorum. İnşallah çağrımıza en kısa zamanda cevap verirler ve en kısa zamanda Afşin’imiz okuluna kavuşmuş olur.” dedi.
Editör: Haber Merkezi