Kahramanmaraş İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Afşin'de yaşanan toplu balık ölümlerini araştırıyor.
Afşin'e bağlı Ortaklı Mahallesinden geçen Ceyhan Nehri'nde toplu balık ölümlerinin yaşanması nedeniyle, Kahramanmaraş İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü inceleme başlatıldı.
Ortaklı köyü sakinlerinin, Ceyhan Nehri'nde balık ölümleri olduğu bilgisini Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bildirmesi üzerine, Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı su ürünleri mühendisleri bölgede çalışma başlattı.
Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt yaptığı açılmada, balık ölümleriyle ilgili su ürünleri mühendisleri tarafından gerekli çalışmaların başlatıldığını söyledi.
Çalışmalar neticesinde balık ölümlerinin sebebinin belirleneceğini söyleyen İlçe Tarım Müdürü Kurt," 21 Eylül Pazar günü, Afşin'e bağlı Ortaklı mahallesinde balık ölümlerinin yaşandığı hakkında bir bilgi geldi ve Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak akşam saatlerinde bölgede gerekli incelemeleri yerinde yaptıktan sonra, Ceyhan nehrinde balık ölümlerinin başladığını gördük. Bunun üzerene gerek Afşin Kaymakamlığımıza ve  Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze gerekli bilgileri verdik. Bugün, Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz, teknik personellerini gerekli incelemelerini yapmak için Ortaklı Mahallemize gönderdiler. Şuanda Ortaklı Mahallemizde, Genel Su Ürünleri Mühendislerimizce, nehirden balık numuneleri ve su numuneleri aldılar. Ceyhan Nehri kıyısında yoğun bir şekilde balık ölümlerinin olduğu görüldü. Kahramanmaraş'tan gelen teknik ekiplerimiz almış oldukları bu numenleri laboratuarda analiz edecek ve balık ölümlerinin sebebi ortaya çıkacak."dedi.
Kıyıya vuran balıkların kesinlikle vatandaşlar tarafından yenmemesinin gerektiğinin altını çizen Kurt, konuşmasına şöyle devam etti:
"Ortaklı mahallemizde yaşanan balık ölümlerini duyduktan sonra, mahalle muhtarımızla irtibata geçtik ve  ölü olarak nehir kenarına vuran balıkların kesinlikle yenmemesi hakkında camilerimizde  ilan yaptırdık. Ölen balıkların kesinlikle yenmemesi gerekiyor, ayrıca vatandaşlarımız Ceyhan nehrine kesinlikle girmemesi gerekiyor. Şuanda burada yaşanan balık ölümlerinin sebebi tarafımızca incelenmektedir. Kahramanmaraş'tan  gelen Su Ürünleri Mühendislerimizce alınmış olan bu numuneleri laboratuvarda inceledikten sonra balık ölümlerinin sebebi ortaya çıkacak. Şuanda çalışmalarımız devam etmektedir."
Editör: Haber Merkezi