Afşin'de, İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından geniş çaplı asayiş uygulaması yapıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından 5 ekip ile yapılan asayiş uygulamasında 150 şahıs sorgulandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde 81 ilde 50 bin 896 polisin katıldığı asayiş uygulaması Afşin'de de yapıldı.

Afşin İlçe Emniyet Müdürü Vekili Bahadır Taphasan başkanlığında yapılan asayiş uygulaması 2 noktada sabit yol uygulaması ile başladı.

Ekipler, kentin giriş ve çıkışlarında oluşturulan denetim noktalarında durdurulan araçları aradı.  Trafik denetimlerinde dur ihtarına uymayan bir araç yakalandı ve sürücüsüne ceza kesildi. 29 araca işlem yapan ekipler, araçlara eksikten cezai işlem uyguladı.

İlçe merkezinde ise 21.00 ile 23.00 arasında 5 ekip 18 polis park, bahçe, kahve, internet kafe gibi umumi açık işyerlerinde arama yaptı.

19 iş yerinde yapılan asayiş uygulamasında toplam 150 şahıs sorgulandı. Uygulamada 1 şahsın üzerinde kurusıkı tabanca yakalandı, 2 işyerine ise ruhsatız iş yeri çalıştırdığı için tutanak tutularak cezai işlem uyguladı.

Editör: Haber Merkezi