Afşin’de 2021 YKS Sınavının toplam 16 binada gerçekleştirileceğine değinen ÖSYM Afşin Sınav Koordinatörü Doç. Dr. Tuncay Yeşilkaynak, “Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), 26 Haziran Cumartesi günü saat 10.15'te başlayacak ve adaylara 135 dakika süre verilecek. İkinci oturum olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) 27 Haziran Pazar günü saat 10.15'te başlayıp 180 dakika olacak. Üçüncü ve son oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) saat 15.45'te başlayacak ve adaylara 120 dakika süre verilecek.” dedi.

“Sınav saatinden 1 buçuk saat önce hazır olun”

Yapılacak sınavlarla alakalı bilgi veren Doç. Dr. Yeşilkaynak,  “Afşin’de gerçekleştirilecek 2021 YKS sınavları öncesinde,  Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar başkanlığında “Sınav Koordinasyon Kurulu” toplantısını gerçekleştirdik. Bu toplantıda sınav öncesi ve sonrası alınması gereken önlemler görüşüldü. Afşin’de sınavın paydaşları olan tüm kurum ve görevliler olarak 2021 YKS Sınavları için hazırlıklarımızı tamamladık. Adayların pandemi dönemi nedeniyle girişlerde yaşanabilecek gecikmeleri de göz önüne alarak sınav saatinden en az 1 saat 30 dakika önce sınav binalarında hazır olması, öğrencilerimizin sosyal mesafe kuralına uygun olarak içeriye alınması için uygun olacaktır. Adaylar, sınavın sabah oturumlarında 10.00, öğleden sonra oturumlarında saat 15.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır. T.C kimlik kartını kaybeden, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası, fotoğraf bulunmayan adaylar için il/ilçe nüfus müdürlükleri 26 Haziran Cumartesi günü  07:00-17:00 saatleri arasında, 27 Haziran Pazar günü ise 07:00-15:30 saatleri arasında açık bulundurulacak” açıklamasında bulundu.

YKS'nin her oturumunda, Kovid-19 önlemleri kapsamında adaylara sınav binası girişlerinde görevliler tarafından maske ve dezenfektan dağıtılacağını belirten Yeşilkaynak, “Sınav binaları sınavdan önce detaylı temizliği yapılacak ve dezenfekte edilecek. YKS'nin her oturumunda, koronavirüs önlemleri kapsamında adaylara sınav binası girişlerinde görevliler tarafından maske ve dezenfektan dağıtılacak. Adaylar ve görevliler, kendi maske ve/veya siperlikleri ile de gelebilecekler.

“Adaylar sınavda maskelerini çıkarabilecekler”

Bilim Kurulu'nun önerisi doğrultusunda adaylar sınav salonuna geçip sırasına oturduktan sonra isterlerse sınav süresince maskelerini çıkarabilecek. Ancak görevliler maskelerini çıkarmayacaklar. Okul bahçelerindeki yığılmayı önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için, adaylar ve sınav görevlileri dışında hiç kimse okul bahçelerine alınmayacak. Adaylar sınav binalarına girişte ve sınav bitiminde binadan çıkışta, sosyal mesafenin korunması için sınav görevlileri tarafından yönlendirilecektir. Okul bahçeleri girişinde/önünde kümelenmenin önlenmesi için ailelerin çocuklarını bıraktıktan sonra beklememeleri ve ayrılmaları önem arz etmektedir. Sınavın sıkıntısız geçmesi temennisi ile, ilçemizde sınava girecek tüm öğrenci arkadaşlarımıza ve sınav görevlilerimize başarılar diliyorum.  “

Editör: Haber Merkezi