Afşin’de Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan TYT dolayısıyla sınava giren öğrenciler yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında okullara alındı. Öğrenciler sosyal mesafe kuralına uyup, maskelerini takarak sınav salonlarına giriş yaptı.

Afşin’de, sınav merkezlerine gelen öğrenciler, kapıdaki görevliler tarafından kimlik ve sınav giriş kontrolü yapılmasının ardından, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kuralı çerçevesinde içeri alındı.

Bu yıl Afşin’de yaklaşık 2 bin 900 aday toplam 12 binada sınava girecek. Yükseköğretim Kurulunca alınan karar gereği, Temel Yeterlilik Testi (TYT) için geçen yıl verilen 135 dakikalık sürenin, yalnızca bu yıl için 30 dakika daha ilave edilerek 165 dakikaya çıkarıldı, ayrıca merkezi yerleştirme yapılan lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde uygulanan 180 baraj puanının da bu yıl ile sınırlı kalmak şartıyla 170'e çekildi.

Bugün yapılan Temel Yeterlilik Testinde (TYT) 10.15'te başladı. Adaylara 165 dakika süre verildi.

İkinci oturum olan Alan Yeterlilik Testleri'nin (AYT)  yarın saat 10.15'te başlayıp 180 dakika olacak, üçüncü ve son oturum olan Yabancı Dil Testi'nin (YDT) ise 28 Haziran'da saat 15.45'te başlayacak ve adaylara 120 dakika süre verilecek

Editör: Haber Merkezi