Afşin’de,  Dostlar Eğitim, Kültür Sanat, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği kuruldu.

Dernek Başkanı Mehmet Sönmez yaptığı açıklamada, “Dostlar Eğitim Kültür Sanat ve Yardımlaşma Federasyonu, merkezi Ankara olmak üzere 22 Mayıs 2015 tarihinde kurulmuştur. Bizlerde Afşin’imizde derneğimizi aktif bir şekilde faaliyetlerde bulunması için çalışacağız.” dedi.

Sefer Hoca Caddesi Mithat Paşa Sokakta derneğin hizmet binasının bulunduğunu söyleyen Afşin  Dostlar Eğitim, Kültür Sanat, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Sönmez, “ Federasyonumuz şu faaliyetleri yapmak üzere kurulmuştur; üyelerinin ve halkın maddi –manevi – sosyal – kültürel ihtiyaçlarının karşılanması; üyeler arasındaki dayanışma ve yardımlaşmanın arttırılması; eğitim, kültür, tarih, edebiyat alanında faaliyetler yapılması ve buna yönelik kurumlar açılması; yayınlar ve raporlar hazırlanması gibi faaliyetlerimiz olacak” diye konuştu.

İnsani yardımları da ön planda tutacaklarını belirten Sönmez, şöyle konuştu:

“Tabii afet gibi durumlarda bölge halkına yardım yapma ve temel ihtiyaçlarını karşılama; açlık tehlikesi ile karşı karşıya olan bölgelere insani yardımları yapacağız. Ayrıca bu ve benzeri amaçla çalışan sivil toplum kuruluşlarına destek verilmesi; ülke içinde ve dışında sivil toplum faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesinin sağlanması için çalışacağız”

Editör: Haber Merkezi