Afşin Devlet Hastanesi 112 Acil Servisi önünde toplanan sendika temsilcileri ve sağlık çalışanları yaşanan olayı protesto etti.

Basın açıklamasında konuşan Türk Sağlık-Sen Kahramanmaraş Şube Başkan Yardımcısı Özgür Aksakal, “Sağlıkta şiddete en ağır cezalar verilmelidir” dedi.

Her geçen gün sağlıkta şiddete bir yenisinin daha eklendiğini ifade eden Türk Sağlık-Sen Kahramanmaraş Şube Başkan Yardımcısı Özgür Aksakal, şu ifadelere yer verdi:

“Sağlık çalışanlarının canına kast edilmeye devam ediliyor. Bu olaylardan birisi de Afşin’de yaşanmış bulunmaktadır.  Afşin Devlet Hastanesi acil servisinde iki doktorumuz adli rapor açılmasını istemeyen şahısların saldırısına uğradı. Doktorlarımız darp edildi. Masalar dağıtılıp bilgisayarlar kırıldı. Hastaneyi savaş alanına çevirenler en ağır cezaları almalıdırlar. Kahramanmaraş Türk Sağlık- Sen şubesi olarak Doktorlarımızın yanında hukuki sürecinde takipçisi olacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.”

Aksakal, “Sağlıkta şiddet basit bir mesele değildir. Mutlaka çözüm üretilmesi gereken temel bir sorundur. Sağlık çalışanlarının kendilerini güvende hissetmezler ise can güvenliklerinden endişeli bir halde yaşar ve çalışırlarsa nasıl hizmet üreteceklerdir? Böylesine korkunç olayların yaşanması yaptırımların ne kadar ağır olması, tedbirlerin en üst seviyede alınması gerektiğini göstermektedir. Sağlıkta şiddete cezayı arttıran ve bu suçu kategorik bir suç olarak tanımlayan düzenleme hayata geçmiştir. Bu olumlu olmakla birlikte bunun yanı sıra Sağlık kurum ve kuruluşlarının sıfır toleranslı alan ilan edilmesi önerimiz süratle hayata geçirilmelidir. Buradaki herhangi bir suçun ertelemesi, paraya çevrilmesi imkansız hale getirilerek hapis cezası ile cezalandırılması gereklidir. Sıfır toleranslı alan uygulaması dışında şiddet uygulayanlara acil haller dışında Kamu Sağlık Hizmetinin belirli bir süre ücretli verilmesi gibi önlemler acilen hayata geçmelidir. Aksi takdirde ne yazık ki şiddetin önlenmesi mümkün değildir. Sağlık çalışanlarının yaşadıklarına bir son verilmesinin başka bir çaresi yoktur. Sağlık çalışanları şiddet sarmalından bir an önce kurtarılmalıdır. Hastaları hayata tutunmaya çalışırken kendi hayatını kaybetme endişesi yaşamalarına Sağlık Çalışanlarının artık tahammül edecek sabrı kalmamıştır. Bu nedenle bir kez daha vurguluyoruz; Sağlıkta şiddette kesin çözüm için en kısa sürede somut adım atılmalı, en ağır cezalar verilmelidir.” açıklamalarına yer verdi.

Sağlıkta şiddete karşı herkesin tavır almasını ve şiddet uygulayanlara karşı gereğinin yapılması için tüm kesimler çaba harcaması gerektiğini ifade eden Aksaka, “Türk Sağlık-Sen olarak doktorumuza, Hemşirelerimize ve acilde şiddete maruz kalan Tüm Sağlık çalışanlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, acil şifalar diliyoruz.” diye konuştu.

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Editör: Haber Merkezi