Afşin’de bu hafta sonu yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavında  (YKS) 5 bin 989 aday 19 salonda hayalini kurduğu üniversiteyi kazanmak için ter dökecek.

Üç ayrı oturumda düzenlenecek olan üniversite sınavı için geri sayım başladı. TYT, AYT, YDT oturumları 18-19 Haziran 2022 tarihlerinde yapılacak.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’nın (ÖSYM) 3 oturumda düzenlediği YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 18 Haziran Cumartesi saat:10.15’de başlayacak ve 165 dakika süre verilecek, ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) 19 Haziran Pazar günü saat 10.15'te başlayıp 180 dakika olacak ve son oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) aynı gün saat 15.45'te başlayacak ve adaylara 120 dakika süre verilecek.

"TYT'nin süresi 30 dakika artırılarak 165 dakika oldu"

Bu sene Yükseköğretim Kurulunun aldığı kararla üniversiteye girişte TYT 150 ve AYT 180 baraj puanı uygulamasının kaldırıldığını anımsatan ÖSYM Afşin Sınav Koordinatörü Doç. Dr. Tuncay Yeşilkaynak, ayrıca TYT'nin 135 dakika olan sınav süresinin 30 dakika artırılarak 165 dakikaya çıkarıldığını dile getirdi.

Afşin’de gerçekleştirilecek 2022 YKS Sınavları hakkında bilgi veren ÖSYM Afşin Sınav Koordinatörü Doç. Dr. Tuncay Yeşilkaynak, adayların girişlerde yaşanabilecek gecikmeleri de göz önüne alarak sınav saatinden en az 1 saat 30 dakika önce sınav binalarında hazır olması konusunda uyarısında bulundu.

Nüfus Müdürlüğü Hafta Sonu Açık Olacak

Yeşilkaynak, “Adaylar, sınavın sabah oturumlarında 10.00, öğleden sonra oturumlarında saat 15.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır. T.C kimlik kartını kaybeden, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası, fotoğraf bulunmayan adaylar için Afşin İlçe Nüfus Müdürlüğü 18 Haziran Cumartesi günü  07:00-17:00 saatleri arasında, 19 Haziran Pazar günü ise 07:00-15:30 saatleri arasında açık bulundurulacak.” Açıklamasında bulundu.

Yapılacak sınavla alakalı tüm önlemlerin alındığını aktaran Yeşilkaynak, “Afşin’de gerçekleştirilecek 2022 YKS sınavları öncesinde sınavın güvenli ve huzurlu bir ortamda yürütülebilmesi için,  Afşin Kaymakamı Sayın Ahmet Can PINAR başkanlığında “Sınav Koordinasyon Kurulu” toplantısını gerçekleştirilmiştir. Bu toplantıda sınav öncesi ve sonrası alınması gereken önlemler görüşülmüştür. Afşin’de sınavın paydaşları olan tüm kurum ve görevliler olarak  2022 YKS Sınavları için hazırlıklarımız tamamlanmıştır. İlçede sınavların yürütüleceği okul çevrelerinde yürütülen ve gürültü kaynağı olabilecek tüm faaliyetlerin sınav süresince ertelenmesi çocuklarımız açısından önemlidir ve bu konuda Afşin halkından anlayış bekliyoruz.  İlçemizde yürütülecek 2022 YKS Sınavlarının tüm paydaşlar için sorunsuz geçmesini temenni ediyor, gönüllerinden geçenin olması dileğiyle sınava girecek tüm öğrenci arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum.” Diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi