Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki cadde ve sokaklarda Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) uygulanan noktalara sürücüleri uyarmak amacıyla bilgilendirme levhaları yerleştirdi.

Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Kent Güvenlik Yönetim Sistemi'ne yansıyan “kavşaklarda geçiş önceliği, kırmızı ışık, hız kuralları ihlali ve trafik kurallarına uymayan sürücülere trafik cezası kesilecek.

Konuya ilişkin Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “30 Ocak Pazartesi günü  ilçemiz merkezindeki KGYS kameralarının bulunduğu cadde ve sokaklarda trafik kural ihlali yapan araç sürücülerine Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı düzenlenmektedir. Bu bağlamda vatandaşları bilgilendirmek ve kural ihlallerini önlemek amacıyla KGYS uyarı ve bilgilendirme levhaları kameraların bulunduğu cadde ve sokaklara konulmuştur” denildi.

Emniyet kemeri takmamak, alkollü olarak araç kullanmak, yaya geçitlerinde yayaların geçiş önceliği hakkını gasp etmek, Kırmızı ışıkta geçmek veya trafik işaretleri uymamak, aşırı hız yapmak ve hız limitlerine uymamak, hatalı sollama, sinyal vermeden dönüş veya şerit değiştirme, seyir esnasında cep telefonu ile konuşmak, geçiş önceliği kurallarına uymamak ve öndeki aracı yakın takip, takip mesafesine uymamak gibi kurar ihlali yapan sürücüler kameralar tarafından tespit edilerek cezai işlem uygulanacak.

Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Nedir?

Kent Güvenlik Yönetim Sistemi, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından kamu güvenliğini sağlamak, iç güvenlik tehditlerine karşı savunmak ve kontrol görevlerini daha etkin bir şekilde yerine getirmek için Türkiye'nin kentsel alanlarında kolluk kuvvetleri için kullanılan modüler bir izleme ve görüntüleme sistemidir.

Editör: Haber Merkezi