Afşin’de toplantı ve yürüyüşlerde, toplanma yerleri, yürüyüş güzergâhları, toplantı alanları, dağılma yerleri ile pankart ve afiş asılabilecek yerler belirlendi.

 

Afşin Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri kanunun 6. maddesi ve bu kanunun uygulanmasına dair yönetmeliğin 3. maddesi esaslarına göre Afşin’de toplanma yerleri, yürüyüş güzergâhları belirlendi.

Afşin ilçe merkezinde düzenlenecek olan toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde Afşinbey Caddesi, İsa Yusuf Alptekin Caddeleri kullanılacak. Toplantı yerlerinde ise, gösteri yürüyüşü yapılmaksızın Ergin Petrolün batı yakası Vatan Caddesi paraleli ile semt pazarının alanı olarak belirlendi.

Yine 2911 sayılı kanun gereği ilçe merkezinde toplantılarda ve gösterilerde afiş, pankart asılacak yerlerde belirlendi. Buna göre, Eshab-ı Kehf Caddesi ile Emniyet Müdürlüğü yanında bulunan Afşin Belediyesine ait bilbordlara, Atatürk Caddesi üzerinde bulunan bilbordlar ile Tarım Müdürlüğünden başlayıp sanayi sitesine kadar giden yol üzerinde bulunan bilbordlar asılacak.

 

Öte yandan Afşin Kaymakamlığı tarafından bu hususlara  uyulmaması takdirde 2911 sayılı kanuna göre yasal işlem yapılacağı bildirildi.

Editör: Haber Merkezi