Afşin İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü ve Afşin Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Elbistan Hizmet Merkezi işbirliğinde Sürü Yönetimi Elemanı Kursu açılacak.

Afşin’deki küçükbaş hayvancılığın gelişimi açısından kursun önemli olduğunu vurgulayan Afşin Gıda ve Tarım Hayvancılık İlçe Müdürü Muttalip Kurt,  4 -20 Aralık 2017 tarihleri arasında açılacak 15 kişilik sürü Yönetimi Elemanı Kursu’nun protokolünün İŞKUR Elbistan Hizmet Merkezi Müdürü Hüseyin Açar ve Afşin Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Şahan tarafından imzalandığını söyledi.

Sürü yönetim elemanı kursu ile çobanlık mesleğine standart ve mesleki statü getirmeyi amaçladıklarına değinen Kurt,  “Sürü Yönetim Elemanı Benim Projesi'nin hem istihdama hem de küçükbaş hayvancılığın verimli ve kaliteli bir şekilde gelişmesine katkı sağlanması hedefleniyor. Teorik ve uygulamalı olarak verilecek eğitimlerde çobanlara, koyun ve keçi barınağı kurabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, küçükbaş hayvanları besleme ve bakımını yapabilme, bulaşıcı hastalıklara karşı koruyabilme konularında eğitim verilecek. Kurs, 15 gün sürecek ve toplam 15 kursiyer alınacak.” Dedi.

İŞKUR Elbistan Hizmet Merkezi Müdürü Hüseyin Açar ise, açılacak olan kursla ilgili yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“2017 yılında Elbistan’da 15 kişiye çoban/sürü yönetim elemanı, Nurhak’ta 12 kişiye süt sığırı yetiştiriciliği, Afşin’de 47 kişiye süt sığırı yetiştiriciliği, 12 kişiye nohut yetiştiricisi eğitimleri verildi. Afşin’de 15 kişiye de çoban/sürü yönetim elemanı kursu düzenlenecek. Toplamda 2017 yılında 101 kişiye tarım ve hayvancılık alanında kurslar, gıda ve tarım hayvancılık müdürlüğü uzmanları tarafından verilmiştir. İŞKUR tarafından kursa katılan kursiyerlere 2017 yılında toplam 27 bin 837 TL kursiyer cep harçlığı verilmiştir. Sürü yönetim elemanı belgesi olan çobanları işe alan ve en az 6 ay SGK primi yatıran çiftçilere gıda ve tarım hayvancılık müdürlüğü yıllık kişi başına 5 bin TL destek sağlamıştır. 2016-2017 yılında bu belgeyi alan ve işçi çalıştıran toplam 40 çiftçiye destek verilmiştir. 2018 yılında açılması planlanan tarım ve hayvancılık konusunda eğitim almak isteyen kişilerin öncelikle ikamet ettikleri yerin gıda ve hayvancılık müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.”

Editör: Haber Merkezi