Afşin Kent Konseyi tarafından başlatılan “Bir Yarayı da Sen Kapat” yardım kampanyası çerçevesinde Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’nde kalan Suriyelilere bir kamyon dolusu yardım gönderildi.
Afşin Kent Konseyi, Suriye’de yaşanılan iç karışıklık nedeniyle ülkemize gelen Suriyeliler için “Bir Yarayı da Sen Kapat” kampanyası başlattı. Siyasi partiler, sivil toplum örgütü temsilcileri ile Afşin halkı bu yardım kampanyasına destek vermeye devam ediyorlar. Afşin’de toplanılan halı, soba, battaniye gibi malzemeler Hatay’a gönderilmek üzere yola çıktı.
Afşin halkının bu yardım kampanyasına destek verdiğini belirten Afşin Kent Konseyi Başkanı Mevlüt Taşkale, “ Afşin Kent Konseyi olarak başlatmış olduğumuz Bir Yarayı da Sen Kapat yardım kampanyası başladığı günden itibaren Afşin halkından yoğun bir talep görüyor. Siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve halkımız Suriyeli kardeşlerimize yardım edebilmek için seferber oldular. Yine kurumlarımız da ellerinden gelen tüm yardımları yapıyorlar. Afşin’de vatandaşlarımız bu yardım kampanyasına ilgi gösterdi. Bazıları kendilerinin hiç giymediği, kullanmadığı eşyaları bağışladılar. Daha öncede 500 adet soba yardımında bulunmuştuk. Yardım kampanyamız 15 Ocak ayında tamamlanacak. Şuanda yardımlar gelmeye devam ediyor. Afşin Belediye Düğün Salonunda topladığımız yardımları kamyonlarla Reyhanlı’ya gönderiyoruz. Şuanda gönderdiğimi kamyonetin içerisinde battaniye ve kışlık giysiler mevcut ” açıklamasında bulundu.
Diğer taraftan Afşin Kent Konseyi Tarından başlatılan yardım kampanyasıyla daha önce 500 adet soba, 1 kamyon yatak ve bir kamyonda giysi yardımında bulunmuşlardı. 
 
Editör: Haber Merkezi