Afşin’de su sorunu bir türlü çözülemedi. Afşin’in merkez 9 mahallesinin bazılarında hiç su akmıyor bazılarında ise, çamurlu su akıyor.

Afşin’de görev yapan merkez mahalle muhtarları bir araya gelerek yaşanılan su sorununu dile getirdiler. 9 merkez mahalle muhtarları Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un bu sorunu biran önce çözmesini istediler.

 

 Afşinbey Muhtarı Karabulut:

“Mahallede ciddi anlamda su sorunu yaşıyoruz”

Afşinbey Mahallesi’nde ciddi anlamda su sorunu yaşadıklarını kaydeden Muhtarı Muzaffer Karabulut, “Afşinbey Mahallesinde çok büyük su sıkıntısı yaşanmakta, Sevinler kooperatifinde, Gündeşli Sokak'ta, Yeşilevler'in bir kısmında ciddi derecede su sıkıntıları yaşanmaktadır. Bunun yanı sıra bazı bölgelerde de musluklardan çamur akmakta. Mahallemize geceleri su geliyor fakat gündüz sular hiç yok. Bizler bu yaşanan sıkıntıları dile getirmek zorundayız ve sesimizi duyurmak zorundayız. İlçemizde yaşanan su sıkıntılarıyla KASKİ'nin ilgilenmesini istiyoruz.” dedi.

 

Dedebaba Mahallesi Muhtarı Ceyhun:

“3-4 aydır su sorunu yaşıyoruz”

Mahallede 3-4 aydır su sorunu yaşandığını kaydeden Dedebaba Mahallesi Muhtarı Hüseyin Ceyhun, “Dedebaba Mahallesi’nde su sıkıntısı yaşanmakta, önceleri biraz akıyordu ama bu aralar hiç su akmıyor. Bu sorun Afşin'in birçok yerinde yaşanmakta. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mehmet Fatih Erkoç'a ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürü Mustafa Altunok'a Afşin'in su sorunun biran evvel çözülmesini çok hızlı bir şekilde çözülmesini rica ediyoruz. Mahallemizde 3-4 aydır su sorunu yaşanıyor. Afşin'de bir çok yerde boşa akan sular var ve bu suların Afşin'e kazandırma imkanları da var. İğdemlik Mahallesinde, Çöllolar Kömür Havzasında çıkan sondaj suları var ve bu sular Afşin'e getirilerek su sıkıntısı çözülebilir. Kahramanmaraş Büyükşehir olunca Afşin Belediyesinin de eli bağlandı, bizim belediyemizde bir şey yapamıyor. Bizim belediyemiz ilgilenseydi suyla bu sorun bir şekilde çözülürdü fakat büyükşehir belediyemize gelince Büyükşehirin kapsamı genişleyince hiç bir yere el atamaz oldu.  Dedebaba Mahallemizde şuanda Volkan Sokak'ta, Kırım Sokak'ta, Emre Sokak'ta,  Hacı Ömeroğlu Caddesinde sular akmıyor. mahallemizin diğer bölgelerinde su akıyor fakat oralarda da musluklardan çamurlu su akıyor. Yetkililerin biran evvel ilçemizin su sorunuyla ilgilenmesini talep ediyoruz.” diye konuştu.

Aplarslan Mahallesi Muhtarı Ahmet Kara:

“5 aydır mahallemde su yok, görevi bırakıp kaçacak duruma geldim”

 

5 aydır Alparslan Mahallesi’nde su akmadığını belirten Alpaslan Mahallesi Muhtarı Ahmet Kara, “Alpaslan Mahallesi sakinleri olarak son 5 aydan buyana çok ciddi su sıkıntısı yaşamaktayız. Mahalle sakinleri tepkilerini bana gösteriyor ve bende elimden geldiğince gerekli yerlere mahallemizin sıkıntılarını aktarmaktayım. Bizim mahallemizde 5 aydan buyana sular akmıyor. Musluklarımızdan çamurlu su aksa dahi ona bile razıyız fakat o bile yok. KASKİ ilçemizle ilgilense de yeterince ilgilenemiyor. İlçemizde su sorunuyla ilgilenme görevinin Büyükşehir verilmesi bizleri çok mağdur etti.  İlçe Belediyemiz ilgilenmiş olsaydı bir şekilde sorunlarımızın giderilmesi için imkanlar arardık. Bizler Büyükşehire yetişemiyoruz. Mahallemiz çok zor durumda ve bu su sıkıntısının biran evvel giderilmesini talep ediyoruz.” dedi.

 

Gaziosmanpaşa Mahalle Muhtarı Süleyman Güneşli:

“Mahallemde 4 aydır su akmıyor”

Mahallesinde 4 aydır su akmadığının altını çizen Gaziosmanpaşa Mahallesi Muhtarı Süleyman Güneşli, “Mimar Sinan Caddesi ve Sitelerin arka tarafında, eski Bakraç yolu ve Tanır yolu arasındaki kalan bölümlerde çok ciddi su sıkıntısı yaşanmaktadır. Mahallemiz 4 aydan bu yana su sıkıntısı çekmekte. Mahallemizin bir bölümünde hiç su yok bir bölümünden de çamur akıyor. Bu sorunun biran önce çözülmesini istiyoruz. İlçemizde yaşanan su sıkıntısı sorunuyla Büyükşehir Belediyemizin ilgilenmesini istiyoruz ve sorunumuzun çözülmesini talep ediyoruz. “ dedi.

Pınarbaşı Mahalle Muhtarı İhsan İşbilir:

“Su sorunu ne açlığa benziyor nede bir başka şeye”

Mahallesinde şimdiye kadar bu kadar büyük su sorunu yaşanmadığını aktaran Pınarbaşı Mahallesi Muhtarı İhsan İşbilir, “Pınarbaşı Mahallemizde son 2 aydan buyana çok ciddi su sorunu yaşanmakta. Bu sorun tüm mahallelerimizde yaşanmaktadır. İlçemizde su sorunlarıyla Büyükşehir Belediyesi ve KASKİ ilgilendiği için Afşin Belediyesi ekiplerimiz devre dışı kaldı. Büyükşehirden gelen yetkililerimizden de muhatap bulamıyoruz. Mahallemizde su sorunu 2 aydan buyana aşırı bir şekilde artmış durumda. Evlerimizde suyun akmamamsı hiç bir şeye benzemiyor. Bu ne açlığa benziyor, ne elektrik kesintisine benziyor. Su sorunu çok başka bir şey, su olmadığı zaman hayat duruyor. Daha önce ilçemiz bu kadar su sorunu yaşamamıştı. Bizler Büyükşehir belediye başkanımızdan ve yetkililerimizden su sorunumuzun çözülmesini istiyoruz. Mahallelerimizde sular olmadığı için halk bizim üzerimize çok geliyor bu durumda bizlerde çok çaresiz durumdayız. “ şeklinde konuştu.

Beyceğiz Mahallesi Muhtarı Ekrem Köş:

“Mahallemde insanlar bidonlarla su taşıyor”

Beyceğiz Mahallesi Muhtarı Ekrem Köş, Mahallesi’nde 4 aydır su akmadığını kaydederek vatandaşların bidonlarla su taşıdıklarını kaydetti.

Köş, “Beyceğiz Mahallesinde yaklaşık olarak 4 aydan buyana sular akmıyor. Mahalle sakinlerimiz bidonlarla evlerine suları cami avlusunda bulunan musluklardan temin ediyorlar. Mahalle sakinlerimiz benim yanıma gelerek su sorunu dile getiriyorlar. Bende gerekli yerlere mahalle sakinlerimizin şikayetlerini iletiyorum. İlgililer bana mahallenizde sondaj çalışması yapacağız dediler fakat kesinlikle bir çalışma yapılmadı. Ben bir muhtar olarak sokağa çıkamaz oldum su sorunundan dolayı. Yetkililerin biran evvel bu sorunla ilgilenmesini istiyoruz. “ açıklamasında bulundu.

 

Efsus Turan Mahallesi Muhtarı Danyal Alkılınç:

“6 aydan beri musluklarımızdan su akmıyor”

Mahallede 6 aydır su sorunu olduğunu aktaran Efsus Turan Mahallesi Muhtarı Danyal Alkılınç, “Efsus Turan Mahallemizde yaklaşık 6 aydan buyana sularımız akmıyor ve vatandaşlarımız çok mağdur durumdalar. Mahallemizde suların aktığı yerlerde de musluklardan çamur akıyor. KASKİ ekipleri gelip bir baksın mahalleye. Bizim sorunumuzun çözülmesi için nereye gitmemiz lazım. Afşin Belediyesine gidiyoruz sorunumuzu iletiyor onlarda bizleri KASKİ'ye yönlediriyor fakat KASKİ her hangi bir işlem yapmıyor. Mahallemizde vatandaşlarımız çok mağdur durumda, çamaşırlarını yıkayamıyorlar, su içemiyorlar. Çeşme suyu içen çocuklarımız hastalanıyorlar. Bizim Büyükşehir Belediyesinden ricamız bu sorunlarla ilgilenmesini istiyoruz. Bizim kesinlikle başka bir sıkıntımız kesinlikle yok bizler sadece suyumuzu istiyoruz. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız bizim sesimizi duysun, bizler hizmet bekliyoruz.  Bana her gün yüzlerce telefon geliyor, "muhtarım bizim sularımız ne oldu" diye.  6 aydan buyana musluktan su içemiyoruz. Bizler su sorunun çözülmesini istiyoruz. Eğer sorunumuz çözülmezse vatandaşlarla birlikte Büyükşehir Belediye Başkanımızın yanına gideceğiz ve eylem yapacağız.” açıklamasında bulundu.

Kale Mahallesi Muhtarı Fatih Pemik:

“4-5 aydır mahallemde su akmıyor”

Son olarak konuşma yapan Kale Mahallesi Muhtarı Fatih Pemik ise şunları kaydetti:

“Yaklaşık 4-5 aydır mahallemizde su sorunu yaşamaktayız. Mahalle sakinlerimiz çok mağdur durumdalar. Bu sorunun biran evvel Büyükşehir Belediyemiz ve KASKİ tarafından çözülmesini istiyoruz.” 

Editör: Haber Merkezi