Muhtar Danyal Alkılınç: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız bizleri duysun ve görsün. Kendisi bizlere söz vermişti büyük şehir olduğunda Afşin’in sorununu çözeceğine dair. Şimdi neden çözmüyor?” diyerek sitemini dile getirdi.
Afşin Efsus Turan Mahallesi’nde yaşayan bir grup vatandaş, mahalle muhtarı ile birlikte, 2 aydır akmayan içme suyu için ASKİ’yi protesto etmek amacıyla eylem yaptı.
Afşin Efsus Turan Mahallesi’nde yaşayan bir grup vatandaş evlerinde yaklaşık 2 aydır su akmadığı gerekçesiyle toplandı. Toplaman grup, su olmadığından dolayı yıkanmayan kirli çamaşırları sokağa dökerek Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne (KASKİ) tepki gösterdi.
Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne tepki gösteren Afşin Efsus Turan Mahallesi Muhtarı Danyal Alkılınç, yaklaşık 2 aydır evlerinde su akmadığını, aktığında ise çamur gibi aktığını kaydetti.
Alkılınç, “Bizim şuanda 2 aydır sularımız akmıyor. Akarsa bile çamur gibi akıyor. Mutfaklarımıza kokudan giremez olduk. Lavabolara giremez olduk. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız bizleri duysun ve görsün. Kendisi bizlere söz vermişti büyük şehir olduğunda Afşin’in sorununu çözeceğine dair. Şimdi neden çözmüyor? Kendisi gelip bir baksın. Bu su çocuklara içirilir mi? Büyükşehir Belediye Başkanı olmak kolay, ama hizmet yapmak çok zor.2,5 ay olmuş halen tebrik kabul ediyor. Tebrik kabul edeceğine gelsin buradaki sorunlara baksın. Gerekirse büyük şehir belediyesine giderek, çadır kuracağız eylem yağacağız” şeklinde konuştu.
-“37 gündür banyo yaptıramıyoruz”
Su olmadığından dolayı evde kalan hastalarına 37 gündür banyo yaptıramadığını kaydeden Nuri Sakar, “Yaklaşık 2 aydır evimizde su akmıyor. Evimde kalan 2 tane yaşlım var ve tam 37 gündür banyo yaptıramıyorum. Şu halde su gelse ne olur? İçsek ne olur? Böyle bir su ne içilir nede kullanılır. Çoluk çocuk hasta oldu. Bir insanın iki aydır tuvaletinde su olmazsa ne olur?” dedi.


-“Evdeki çamaşırları yıkayamıyoruz”
Su olmadığından dolayı evdeki çamaşırların yıkanamadığını kaydeden Ayla Bozkurt ise, “2 aydır su yok. Evdeki çamaşırları yıkayamıyoruz. Çocuklarımıza duş aldıramıyoruz. Neredeyse çocuklarımızın saçlarına bit düşecek. Kirimizden, pisimizden öldük” dedi.

Toplanan kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.
-OLAY
Afşin’de bazı mahallelerde içme suyuna lağım karıştığı iddia edilmişti. Bu iddialara yetkililerden herhangi bir cevap gelmezken, Kahramanmaraş Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün tüm içme suyu şebekesinin değil de sadece birkaç yerde lokal olarak onarım yapacağı öğrenilmiş, yine Afşin mahallerinden alınan su numunelerinden bazılarının, insani amaçlı kullanıma uygun olmadığı raporlarla doğrulanmıştı.
 


su_eylem paylaşan: yesilafsin
Editör: Haber Merkezi